Smoothie cald, de ciocolata si cocos
Bogat in proteine, acest smoothie cald (de ciocolata si cocos) se prepara intr-un blender vertical si se incalzeste pe aragaz. Rezultatul este o bautura hranitoare, fara zahar adaugat (indulcita doar cu putin sirop de artar), care te va incalzi cu usurinta in zilele ploioase si iti va satisface pofta de dulce. Incearca si tu acest smoothie cald, de ciocolata si cocos, pentru a descoperi o alternativa la smoothie-urile clasice, reci!
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 1
TIP RETETA Bautura
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos
- ½ banana
- ¼ cana fulgi de ovaz
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos
- 1 lingura unt de arahide fara zahar
- 1 lingurita cacao pudra
- 1 ¼ cana lapte de cocos
- 1 lingura sirop de artar
- ½ lingurita esenta de vanilie
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos
- Prepararea acestui smoothie de ciocolata si cocos se face in doi pasi extrem de simpli: incepe prin a pune toate ingredientele de mai sus intr-un blender vertical si omogenizeza-le, mixandu-le pana obtii un smoothie omogen.
- Toarna continutul din vasul blenderului vertical intr-o cratita (curatand bine peretii acestuia cu o spatula) si pune-l la foc mediu, incalzind smoothie-ul de ciocolata si cocos, fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba.
- Toarna totul intr-un pahar si serveste imediat acest smoothie cald, cu gust de ciocolata si cocos.
Observatii reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos
- Poti folosi, in loc de sirop de artar, alt tip de inducitor: sirop de agave sau sirop de curmale.
- Daca nu ai folosit intreaga conserva de lapte de cocos intr-o reteta, poti foarte usor fi tentata sa bagi conserva la frigider, acoperind-o cu folie alimentara, pentru a o folosi in cateva zile; dar astfel laptele poate capata un gust metalic, asa ca mai bine il versi intr-o caserola acoperita si il utilizezi in maximum 5 zile.
Stiai ca?
- Ovazul este o cereala sanatoasa, lipsita de gluten si bogata in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti? 100 g de fulgi de ovaz contin: 246% din doza zilnica recomandata de mangan, 52% din doza zilnica recomandata de fosfor, 51% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 44% din doza zilnica recomandata de magneziu, 42% din doza zilnica recomandata de fibre, 34% din doza zilnica recomandata de proteine, 31% din doza zilnica recomandata de cupru si 26% din doza zilnica recomandata de fier si zinc.
- Laptele de cocos este dulce in mod natural? Deci cand cumperi lapte de cocos la conserva, alege produsele care nu au zahar adaugat, pentru a evita adaosul de carbohidrati.
- Pudra de cacao este bogata in polifenoli, antioxidanti naturali care se regasesc si in fructe, legume si ceai? Polifenolii pot contribui la reducerea inflamatiei, o circulatie sangvina mai buna, o tensiune mai mica si imbunatatirea nivelului colesterolului si glicemiei.
- Siropul de artar canadian se obtine din doar 3 specii de artar din aceasta tara, in jurde 80% din productia mondiala de sirop de artat provenind de aici?
- Prima dovada documentara scrisa legata de productia de sirop de artar dateaza din anul 1606? Avocatul si scriitorul francez Marc Lescarbot a vizitat colonia franceza Acadia si a descris cum localnicii colectau „apa de artar”, distiland-o pentru a face un sirop din ea.
- Exista si sirop de artar fals, produs de brand-urile care folosesc nu seva naturala, ci un amestec de sirop de porumb bogat in fructoza, guma de celuloza si colorant caramel?