Sorbet din pepene galben, banană și zmeură

Ce faci când ți-e poftă de înghețată, dar nu ai în frigider și nici nu ai chef să mergi până la magazin – iar prin bucătărie găsești doar fructe de sezon (ce bine că ai fost la piață!)…?
Răspuns corect: îți faci înghețată din fructe acasă! Sau sorbet, cum i se mai spune. În 5 minute e gata și nici măcar nu e nevoie de zahăr: două linguri de miere sunt suficiente, deci nu trebuie să îți faci griji pentru dietă!
Chef Daniela Dan ne propune o rețetă atât de simplă încât e posibil să vrei să îți faci toată vara înghețata ta, acasă, în diverse combinații de fructe. Să ne spui și nouă care e preferata ta! Bonus: dacă vrei un răsfăț suprem, poți adăuga puțin sos de caramel, și acesta pregătit în casă. Găsești mai jos rețeta de la Chef Daniela. Știm că e greu, dat fiind că este cu adevărat delicios, dar recomandăm, totuși, moderația și aici…
REȚETĂ SORBET DIN PEPENE GALBEN, BANANĂ ȘI ZMEURĂ
TIMP DE PREPARARE 5 minute
PORȚII 7
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzuată
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente rețetă sorbet din pepene galben
- 1 cană de pepene galben, congelat
- 1 cană de zmeură, congelată
- 2 banane tocate, congelate
- 2 linguri miere
- Suc de la o jumătate de lămâie
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!
Mod de preparare sorbet din pepene galben
- Pepenele galben se taie în cuburi mici. Bananele se taie în felii subțiri. Se așeză toate fructele pe o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, cu spațiu între ele. Se pune amestecul de fructe la congelator pentru câteva ore, pentru a îngheța complet.
- Așezați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați până când acestea sunt netede și cremoase.
- Serviți imediat cu sos de caramel.
- Poate fi depozitată în congelator timp de câteva ore, amestecând periodic pentru a păstra consistența de înghețată.
REȚETĂ SOS DE CARAMEL
TIMP DE PREPARARE 25 minute
PORȚII 6
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente rețetă sos de caramel
- 1 cană lapte de soia
- ½ cană zahăr brut
- 3 linguri unt de arahide crocant
- 1 linguriță esență de vanilie (opțional)
- ½ linguriță amidon de porumb amestecat cu ½ linguriță apă
- 1 vârf de cuțit de sare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare sos de caramel
- Într-o oală medie se adaugă zahărul brut, 2 linguri din laptele de soia împreună cu esența de vanilie (opțională), cele 3 linguri de unt de arahide crocant și sarea. Se amestecă constant până când începe să fiarbă. Se adaugă restul de lapte de soia și se aduce la fierbere din nou. Se dă focul mai încet și se lasă la fiert pentru încă 15 minute.
- Verificați consistența sosului. Dacă necesită o îngroșare mai mare, adăugați amidonul de porumb dizolvat în apă, amestecând constant, până când sosul se îngroașă.
Știai că?
- Despre sorbet. Sorbetul este un desert rece considerat strămoșul înghețatei. În general, acesta are la bază fructele și apa, însă de multe ori conține lapte sau lichioruri alcoolice. Sorbetul exista încă din Antichitate. Pentru a produce acest desert, Nero, nefastul împărat al Romei, aducea gheață din Munții Apenini. Denumirea sorbetului provine de la cuvântul arab ”sherbet”, cu rădăcini indo-europene.
- Despre zmeură. Zmeura este o sursă minunată de vitamina C, 100g zmeură acoperind cam 40% din nevoia zilnică a unei persoane. Există peste 200 de soiuri de zmeură, dar doar două dintre acestea sunt cultivate pe scară largă.
