Sos savuros din fulgi de drojdie

Timp citire:

Sos savuros din fulgi de drojdie

Un simplu sos, făcut în câteva minute, poate schimba total gustul unui fel de mâncare. Dacă vrei să ieși din rutină sau să dai un twist interesant mâncărurilor de zi cu zi, poți încerca să adaugi deasupra sosul savuros din fulgi de drojdie. Îl poți folosi, de pildă, în rețeta de paste, de pizza sau chiar de mac and cheese, ca un înlocuitor al sosului de brânză.

 

TIMP DE PREPARARE   20 minute

PORȚII  o cană sos

TIP REȚETĂ   Sos

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de drojdie

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 100G

Amidon din porumb

AMIDON DIN PORUMB 250G

  Mod de preparare:

  • Puneți fulgii de drojdie, amidonul de porumb, turmericul și sarea într-o cratiță și amestecați bine.
  • Treptat, adăugați laptele de soia, continuând să amestecați, pentru a sparge eventualele cocoloașe. Puteți să folosiți un tel.
  • Se gătește la foc mediu până când sosul se îngroașă. Dacă devine prea gros, adăugați lapte de soia.
  • Sosul poate fi consumat atât cald, cât și rece – depinde, desigur, de preferințe și de preparatul la care este folosit.

 

  Știai că?

  • Fulgii de drojdie mai sunt numiți și „parmezanul vegetarienilor” datorită gustului asemănător cu brânza.
  • Fulgii de drojdie sunt bogați în proteine, în conținutul mare de B-uri, de minerale (fier, zinc, seleniu, mangan, molibden) și de aminoacizi.
  • Drojdia inactivă este o sursă importantă de fibre alimentare. Acestea pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol „rău”.
  • Se recomandă consumul echilibrat, putând provoca anumite dezechilibre gastrice atunci când se adaugă excesiv în mâncare, mai ales la persoanele care suferă de boală inflamatorie instestinală.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja împotriva virozelor...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct comportamentul și...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales când avem...

Articole din aceeasi categorie

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales...