Acasă Rețete Fel principal Sticky tofu de post

Sticky tofu de post

0
Sticky tofu de post

Este perioada postului și vrei să încerci și alte rețete de post interesante, pe lângă cele clasice? Rețeta aceasta cu siguranță te va cuceri. Tofu este un aliment foarte versatil și perfect atunci când vrei să mănânci mai puțină carne sau când ții post. 

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de ulei de susan 
  • 1 lingură de oțet de orez 
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 lingură de ghimbir tocat mărunt
  • ¼ ceașcă de sos de soia
  • ¼ cană de zahăr brut
  • 6 linguri de bulion de legume
  • 1 lingură de amidon de porumb

  Ingrediente pentru tofu:

  Ingrediente pentru toppings:

  Mod de preparare:

Pentru a face sosul:

  1. Amestecă toate ingredientele pentru sos, cu excepția amidonului de porumb, într-un vas mic. Se aduce la fierbere și se ține la foc mediu timp de 10 minute.
  2. Sosul ar trebui să își reducă din volum. Transferă 4-5 linguri de sos într-un castron mic și amestecă-le cu amidonul pentru a forma o pastă.  
  3. Amestecă pasta de amidon în sos și mai ține pe foc pentru încă 1-2 minute. Sosul ar trebui să se îngroașe imediat. Se ia de pe foc și se lasă deoparte.

Pentru a face tofu:

  1. Taie tofu în cuburi. Amestecă amidonul de porumb, sarea și piperul într-un castron puțin adânc. Adaugă cuburile de tofu și amestecă-le ușor pentru a le acoperi cu amidonul.
  2. Încălzește o tigaie mare antiaderentă sau un wok cu 1-2 linguri de ulei vegetal la foc mediu (pentru a obține un exterior crocant, asigură-te că folosești suficient ulei pentru a acoperi fundul tigăii).
  3. Odată ce tigaia a fost încălzită, adaugă tofu. Tofu ar trebui să înceapă imediat să sfârâie atunci când este aruncat în ulei.
  4. Prăjește cuburile până când devin aurii și crocante pe toate părțile.
  5. Redu focul la mic și adaugă sosul de susan. 
  6. Amestecă bine tofu până când toate cuburile sunt acoperite. Atenție ca tigaia să nu fie prea fierbinte.
  7. Continuă să amesteci tofu cu sosul timp de 1 minut pentru ca sosul să se caramelizeze puțin.
  8. Se ia de pe foc și se servește imediat cu ceapă verde, pătrunjel și orez.

Poftă bună!

  Știai că?

Tofu este un aliment vechi de aproximativ 2000 de ani și are origini în China. Se crede că a fost inventat în perioada dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d.Hr.).





Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Sticky tofu de post
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.