Supă cremă de linte și morcov
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 8 morcovi medii
- 8 g ghimbir (proaspăt, ras)
- 150 g linte roșie uscată (clătită și scursă)
- 800 ml supă de legume
- 240 ml băutură vegetală de nucă de cocos
- 30 ml ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper negru (după gust)
Mod de preparare:
- Într-o oală, pune morcovii, ghimbirul, lintea și supa de legume;
- După ce fierbe, mai lasă la foc mic până când morcovii și lintea sunt moi, timp de aproximativ 10-12 minute, după care lasă-le la răcit;
- Transferă amestecul într-un blender sau într-un robot de bucătărie;
- Adaugă băutura de cocos și uleiul în blender și asezonează cu sare și piper după gust;
- Amestecă până când devine omogen și cremos;
Observatii:
Păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile sau congelează în porții individuale până la trei luni.
Pentru mai multă aromă, adaugă ierburi proaspete și usturoi.