Supă de cartofi și mazăre
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1,4 litri supă de legume
- 1 ceapă albă (mică, tăiată în cubulețe)
- 3 căței de usturoi ( tocați mărunt)
- 200 g mazăre galbenă
- 300 g cartofi mici (tăiați mărunt)
- 2 g pudră de curry
- Sare și piper negru (după gust)
- 2 g coriandru (opțional, tocat)
Mod de preparare:
- Pune 50 ml supă de legume într-o oală mare, la foc mediu.
- Adaugă ceapa, amestecă și gătește-o timp de câteva minute. Adaugă apoi usturoiul și mai gătește încă 2 minute.
- Adaugă mazărea verde uscată și restul supei. Las-o să fiarbă timp de 10 minute, după care pune un capac și mai lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 15 minute.
- Adaugă cartofii, pudra de curry, sarea și piperul. Continuă să fierbi la foc mic încă 20 de minute sau până când se îngroașă, iar cea mai mare parte a lichidului a scăzut.
- Presară coriandru. Poftă bună!
Observații:
- O poți păstra la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile. Sau o poți congela până la trei luni.
- Poți înlocui mazărea verde cu cea galbenă, reducând timpul de gătire.