Supă de cocos cu curry
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 7 ml ulei de măsline extravirgin
- 3 g de ghimbir (tocat)
- 1 cățel de usturoi (tocat mărunt)
- 1/2 ceapă galbenă (tocată)
- 6 g de pudră de curry
- 100 grame ciuperci (tăiate felii)
- 14 grame lemongrass (tocat)
- 50 grame broccoli (tăiat în buchețele mici)
- 7 ml suc de lime
- 400 ml băutură de nucă de cocos
- 500 ml supă de legume
- 1/2 dovlecel (spiralat în tăiței)
- 2 grame coriandru
- 1 g fulgi de ardei iute (opțional)
- sare după gust
Mod de preparare:
- Într-o oală, la foc mic-mediu, adaugă uleiul de măsline, ghimbirul, usturoiul și ceapa. Sotează timp de 3-5 minute, peste care pune pudra de curry, ciupercile și lemongrass.
- Odată ce ciupercile sunt bine făcute, adaugă broccoli, sucul de lime, băutura de cocos și supa. După ce începe să fiarbă, mai lasă pe foc încă 10 minute.
- În ultimul minut, adaugă tăițeii de dovlecel și oprește focul.
- Presară pe deasupra coriandrul și fulgii de ardei iute. Poftă bună!
Observații:
- Poți păstra supa la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile sau o poți congela până la două luni.