Supa de legume cu tofu

Supa de legume cu tofu este modul perfect de a-ti incepe masa. Fie că vrei diversitate în alimentație, fie că ești în post, această supă cu tofu e usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare, ea imbina gustul delicios cu beneficiile pentru sanatate, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Proteinele vegetale din mazare si tofu iti vor da energie, iar rosiile, in combinatie cu busuiocul si maghiranul vor desavarsi un gust racoritor.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Supa
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Supa de legume cu tofu
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura amestec de legume
- 1 l suc de rosii
- 1 l apa
- 200 g mazare verde fiarta
- 400 g tofu
- 1/2 lingurita maghiran
- 1 lingurita busuioc
- patrunjel verde
- sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare:
- Se toaca ceapa si morcovul, apoi se pun la calit in putina apa si ulei pentru 10 minute.
- Se adauga usturoiul, amestecul de legume uscate, se mai lasa 5 minute, dupa care se adauga apa, sucul de rosii si mazarea fiarta.
- Tofu se taie cubulete potrivite.
- Dupa ce supa clocoteste bine, se pun cubuletele de tofu, sare după gust, maghiranul, busuiocul si se mai lasă 15 minute la fiert, pana cand aromele ingredientelor se intrepatrund.
- Se serveste cu pătrunjel proaspat tocat și smantana vegetala.
Observatii:
- Aceasta supa aduce in dieta zilnica a vegetarienilor sau a persoanelor care tin post proteinele atat de necesare in alimentatie, dar pe care acestia nu si le pot extrage din produsele de orgine animala. De fapt, specialistii in nutritie afirma ca proteinele vegetale sunt mult superioare celor de origine animala, intrucat hranesc, ofera energie, dar nu contin colesterol.
- Ideal ar fi sa pregatesti aceasta supa folosind suc de rosii proaspat stors sau pregatit de tine, fiert si pastrat in sticle acasa, pentru a evita conservantii care insotesc de multe ori produsele de acest gen disponibile in magazine.
Stiai ca?
- Mazarea verde este un aliment extrem de bun pentru organismul tau, de aceea este recomandat sa o consumi mai ales in sezonul calduros, cand o gasesti in stare proaspata? Ea reprezinta, printre altele, o importanta sursa de vitamina K, cu ajutorul careia iti pastrezi oasele sanatoase si sa scazi considerabil riscul de osteoporoza, intrucat ajuta la fixarea calciului in organism.
- Rosiile neutralizeaza radicalii liberi din corp si impiedica formarea celuleor canceroase? In plus, ele te sprijina in scaderea colesterolului, imbunatatesc sistemul cardiovascular si curata organismul de toxine.
- Din punct de vedere botanic, rosiile sunt, de fapt, fructe? Totusi, in general, in gastronomie ele sunt tratate ca niste legume si folosite ca atare in supe, sosuri ori salate, nu si la deserturi.
- Tofu sau branza de soia se obtine din laptele de soia si nu difera foarte mult ca mod de preparare de branza traditionala? Tofu este un aliment satios si ofera corpului tau numeroase beneficii: imbunatateste circulatia si oxigenarea sangelui, reduce colesterolul si sustine sanatatea inimii. In plus, mai are si o alta mare calitate in bucatarie: pune in valoare si mai mult aroma ingredientelor cu care este combinata.





