Supa thailandeza de dovleac
Supa thailandeza de dovleac este o reteta perfecta pentru zilele de vara, intrucat se pregateste usor si se digera la fel de usor, dar si pentru pranzurile luate in anotimpul rece, cand parfumul specific al dovleacului iti va aroma intreaga bucatarie. Mai mult de atat, preparatul acesta aduce organismului tau o multime de beneficii, intrucat contine ingrediente cu calitati nutritive incontestabile. Atat aspectul, cat si gustul se dovedesc deosebite, iar pentru aceste motive supa thailandeza de dovleac reprezinta un pranz potrivit pentru toti membrii familiei, de la cei mai mari la cei mai mici.
TIMP PREPARARE 45 minute
PORTII 8
TIP RETETA Supe/ Ciorbe
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 dovleac placintar mediu (cca 1 kg)
- 3-4 cartofi albi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei rosii
- ghimbir prospat (un tubercul)
- 2 l apa
- 1 crenguta busuioc
- sare
- usturoi
- smantana vegetala
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare:
- Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie cuburi si se pune intr-o oala, alaturi de ceapa curatata si taiata in 2 si celalalte legume tocate.
- Se toarna apa peste ele si se da la foc mediu pana incepe sa clocoteasca.
- Se da focul mic si se mai lasa inca 15 minute.
- Se stinge focul si se adauga crenguta de busuioc.
- Se lasa sa infuzeze 3 minute, apoi crenguta de busuioc se scoate si se arunca.
- Se adauga usturoiul, ghimbirul si aproximativ 1 lingurita de sare si se blendeaza supa pana devine fina.
- Daca vrei sa fie mai lichida, supa thailandeza de dovleac se poate strecura.
- Se mai da un clocot si se ia spuma de la suprafata.
- Supa thailandeza de dovleac se va servi cu crutoane si smantana vegetala.
Observatii:
- Nu este obligatoriu sa tai dovleacul cubulete, inca operatiunea are rolul de a ajuta pe de o parte dovleacul sa fiarba mai repede si, pe de alta parte, pe tine sa blenduiesti supa mai usor.
- Am folosit ghimbir in aceasta reteta de supa thailandeza atat pentru a oferi preparatului o aroma exotica, dar si pentru a conferi acestuia beneficii suplimentare pentru sanatate. Daca nu iti place gustul de ghimbir , poti sa renunti la acest ingredient.
- Aceasta supa poate fi consumata pe post de masa de pranz si de persoanele care tin cura de slabire, intrucat ingredientul principal, dovleacul, are putine calorii.
Stiai ca?
- Dovleacul este un aliment care ajuta foarte mult digestia, previne depunerile de grasime si contribuie la cresterea masei musculare? Beneficiile lui nu se opresc aici: combate insomniile, depresiile, anxietatea, migrenele, combate retentia de lichide si intareste sistemul imunitar.
- Ghimbirul aduce organismului tau beneficii din aceeasi gama cu a dovleacului? Acest lucru confirma faptul ca alaturarea celor doua alimente in acelasi preparat nu este una intamplatoare: ghimbirul te ajuta sa iti accelerezi digestia, sa arzi mai repede grasimile si sa iti intaresti sistemul imunitar.