Tacos cu ciuperci

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Raluca Felea cu peste 25 de ani de experiență ca treiner în nutriție, recomandă acest preparat delicios, pentru ca tu să te bucuri de o rețetă vegană ce oferă nutrienți din abundență.
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1/2 lămâie verde (zeamă)
- 1 usturoi (cățel, tocat mărunt)
- 1 lingură de coriandru (tocat)
- 170 g ciuperci (tăiate felii)
- Sare și piper negru (după gust)
- 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin
- 4 tortilla de porumb (mici)
- 1 sfert de salată verde (mărunțită)
- 30 g de ceapă roșie murată
- 1/2 ardei Jalapeno (tăiat felii subțiri)
Mod de preparare:
- Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugă ciupercile și rumenește-le timp de 3-4 minute.
- Umple fiecare tortilla cu ciuperci, salată, ceapă murată și jalapeño.
- Într-un bol, amestecă sucul de lămâie, usturoiul, coriandrul și ciupercile. Condimentează cu sare și piper și se lasă ciupercile la marinat timp de aproximativ 10 minute. Poftă bună!
Observații:
- Pune la frigider ingredientele în recipiente separate, închise ermetic, timp de până la trei zile.
