Tarta cu fructe si crema de vanilie
Aceasta tarta cu fructe si crema de vanilie este de post (nu contine ingrediente de origine animala), usor de facut, cremoasa si crocanta, putand fi acoperita cu orice fructe de sezon: capsune, piersici, capsuni, fructe de padure, prune, pere. Delicioasa in orice moment al anului, tarta cu fructe si crema de vanilie este un desert perfect pentru orice ocazie, care va fi pe placul oricaruia dintre membrii familiei tale!
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie
BLAT:
- 1 cana migdale
- 1 ¼ cani faina integrala de grau
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1 cana ulei vegetal
- 1/3 cana miere
- 1 lingurita sare
- 3-4 linguri apa
CREMA:
- 2 cani + 5 linguri lapte de soia cu vanilie
- 37 g amidon de porumb
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3-4 linguri zahar brut
- 120 ml crema de cocos
TOPPING:
- fructe
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie
- Preincalzeste cuptorul la 180o C.
- Primul pas este pregatirea blatului pentru tarta cu fructe si crema de vanilie.
- Mixeaza, intr-un blender vertical, migdalele; cand devin ca o faina, adauga fulgii de ovaz si continua macinarea.
- Transfera amestecul de ingrediente uscate intr‐un bol incapator, adauga deasupra faina integrala, sarea, uleiul, mierea si apa, omogenizand bine toata compozitia.
- Intinde blatul pentru tarta cu fructe si crema de vanilie intr‐o tava din ceramica si introdu‐o la cuptor, timp de 15-18 minute sau pana cand aluatul se rumeneste uniform.
- Scoate tava din cuptor si las-o la racit complet.
- Amesteca – intr-un vas – 2 cani de lapte de soia cu vanilie, amidonul de porumb, esenta de vanilie si zaharul brut.
- Pune pe foc, intr-o cratita incapatoare, cele 5 linguri de lapte de soia cu vanilie ramase; cand acesta din urma da in clocot, adauga restul de amestec de lapte si amesteca totul constant, pentru a nu se lipi de vas in timp ce se intareste.
- Cand crema s-a ingrosat, stinge focul, toarn-o intr-un bol, acopera-l cu folie alimentara (pentru a evita formarea unei pielite deasupra cremei) si las-o sa se raceasca, pe blatul din bucatarie; dupa ce crema de vanilie s-a racit, da-o la frigider 30 de minute.
- Folosind mixerul, transforma crema de cocos (tinuta si ea la rece, in prealabil) in frisca vegetala, apoi incorporeaz-o in crema rece de vanilie.
- Umple blatul rece de tarta cu aceasta crema de vanilie si decoreaza-l cu fructele alese fix inainte de a servi desertul.
Observatii reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie
- Aceasta reteta de tarta cu fructe si crema de vanilie este perfecta de pregatit in avans: fa tarta cu umplutura de vanilie cu o zi inainte, pentru a avea ambele timp sa se raceasca bine de tot; in ziua in care vei servi tarta, pregateste doar frisca vegetala de cocos, toarna crema in blat si pune deasupra fructele.
- Daca nu termini odata intreaga tarta cu fructe si crema de vanilie, tine-o la frigider timp de pana la 2 zile.
Stiai ca?
- Migdalele cresc nivelul de energie, imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si al parului, regleaza tensiunea arterial, ajuta la imbunatatirea digestiei, au efect alcalin si antioxidant?
- Migdalele sunt recomandate pentru combaterea depresiei, deoarece contin zinc, fier si acizi grasi Omega-3?
- Crema de cocos are o consistenta mai vascoasa decat laptele de cocos deoarece este obtinuta din grasimile vegetale ale acestuia?