Tarta cu lamaie

0
Tarta cu lamaie

Tarta de lamaieAceasta tarta cu lamaie este un desert racoritor, fara ingrediente de origine animala, perfect in post, in miezul verii sau de fiecare data cand ti se face pofta de ceva dulce. Aluatul se pregateste in doar cateva minute (cu ajutorul unui blender vertical) si este versatil (il poti apoi folosi la orice alta reteta de tarta dulce doresti). Crema este aromata si nu necesita coacere, intregul desert fiind gata in mai putin de jumatate de ora. Incearca chiar acum reteta noastra de tarta cu lamaie fara zahar adaugat!

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tarta cu lamaie

BLAT:

CREMA:

  • 2 conserve ananas bucati, in suc propriu
  • ¾ cani amidon de porumb
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la 2 lamai
  • ¼ cana miere

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Tarta cu lamaie

  • Preincalzeste cuptorul la 180C.
  • Incepe sa pregatesti blatul pentru aceasta tarta cu lamaie, cu ajutorul unui blender vertical sau al unui robot de bucatarie: macina migdalele marunt, pana obtii o faina, apoi adauga fulgii de ovaz si continua macinarea.
  • Transfera amestecul de ingrediente uscate intr­‐un bol incapator, adauga deasupra faina integrala, sarea, uleiul, mierea si apa, omogenizand bine toata compozitia, pana obtii un aluat de tarta.
  • Intinde aluatul pentru tarta cu lamaie intr­‐o tava de tarta din ceramica si introdu‐o la cuptor, timp de 15-18 minute sau pana cand tarta s-a rumenit frumos.
  • Dupa ce scoti tarta de lamaie din cuptor, las-o la racit complet si pregateste in acest timp crema de lamaie.
  • Pune toate ingredientele pentru crema intr-­un blender si mixeaza-le bine, pana cand obtii o crema fina.
  • Toarna amestecul intr-­o cratita si fierbe-l la foc mediu, pana cand crema devine groasa si transparenta.
  • Toarna crema deasupra aluatului si las-o sa se raceasca.

  Observatii reteta Tarta cu lamaie

  Stiai ca?

  • Migdalele (semintele comestibile ale migdalului, a.k.a. Prunus dulcis) sunt vandute crude sau coapte, folosite la producerea de lapte vegetal, ulei, unt, faina sau pasta de migdale (martipan)?
  • Migdalele sunt pline de nutrienti: 28 g (o portie) are 161 kcal si contine 14 g de grasimi (din care 9 g sunt mononesaturate), 6 g de proteine, 3,5 g de fibre, 37% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 32% din doza zilnica recomandata de mangan si 20% din doza zilnica recomandata de magneziu? In plus, migdalele contin cupru, Vitamina B2 si fosfor.
  • Lamaile sunt o sursa buna de Vitamina C, un singur fruct continand in jur de 51% din doza zilnica recomandata? Cercetarile stiintifice arata ca aceasta vitamina reduce riscul de boli cardiace si atac vascular cerebral, mai ales in combinatie cu fibrele si compusii vegetali din lamai (care pot reduce nivelul colesterolului total).
  • Consumul de suc de lamaie poate preveni pietrele la rinichi, deoarece acidul citric creste volumul si pH-ul urinei, creand un mediu deloc favorabil aparitiei acestor formatiuni cristalizate la nivelul rinichilor?
  • Ananasul este bogat in vitamine, enzime si antioxidanti, poate ajuta sistemul imunitar, sprijini sanatatea osoasa si lupta cu indigestia?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tarta cu lamaie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 45 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.