Tarta cu mere
Pregateste si tu aceasta tarta cu mere, care are avantajul ca se potriveste si in zilele de post (deoarece nu contine ingrediente de origine animala), nu contine zahar rafinat (alb) si nu presupune un aluat dat la frigider timp de 30-60 de minute inainte de coacere. Poti face aceasta tarta cu mere cap-coada intr-o ora, pregatind-o fara timpi de ateptare si servind-o calda, la scurt timp dupa ce ai scos-o din cuptor. Cu o umplutura clasica, de fructe cu scortisoara, aceasta tarta cu mere poate fi imbunatatita prin adaos de fructe uscate (stafide, curmale sau merisoare) si/sau miez de nuca tocat marunt.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tarta cu mere
ALUAT:
- 60 g ulei de cocos
- 150 g migdale
- 150 g faina de grau integrala
- 14 linguri apa rece
UMPLUTURA:
- 6 mere
- 12 linguri zahar de cocos
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingurita scortisoara
- 4 linguri lapte de migdale
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare Tarta cu mere
- Pentru a pregati aceasta tarta cu mere, incepe prin a prepara umplutura.
- Curata merele de coaja si de cotor si taie-le in cubulete.
- Incinge uleiul de cocos intr-o tigaie incapatoare, la foc mic.
- Adauga zaharul de cocos si lasa-l pe foc timp de 1 minut, pana cand cristalele s-au topit.
- Adauga in tigaie laptele de migdale, esenta de vanilie, scortisoara, sarea si merele.
- Lasa umplutura sa se inmoaie, timp de 10 minute, amestecand ocazional.
- Adauga amidonul si astepata 1 minut, pana cand amestecul devine mai den, apoi stinge focul si lasa amestecul la racit.
- Preincalzeste cuptorul la 180o C.
- Intr-un blender vertical, transforma migdalele in faina.
- Intr-un bol incapator, combina ingredientele uscate pentru aluat (faina de migdale si cea de grau) si toarna deasupra uleiul de cocos, apoi – pe rand – 14 linguri de apa rece, amestecand pana obtii un aluat omogen.
- Imparte aluatul astfel obtinut in doua parti egale, intinzand-o pe fiecare sub forma de cerc de 3 mm grosime, pe blatul infainat.
- Adauga primul cerc de aluat intr-o tava de tarta din ceramica.
- Transfera umplutura de mere peste aluat, in tava circulara, adauga al doilea cerc de aluat deasupra (folosindu-te de sucitor), sigileaza cu degetele sau cu o furculita marginea tartei cu mere, taie un + cu un cutit in centru (pentru a ajuta aburul sa iasa, la copt) si da tava la cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute sau pana cand marginea aluatului devine aurie.
- Serveste tarta cu mere calda sau dupa ce s-a racit complet.
Observatii reteta Tarta cu mere
- Poti pastra aceasta tarta cu mere la frigider, timp de 2-3 zile.
- Pentru aceasta tarta cu mere trebuie sa folosesti o tava de tarta de 22 cm diametru.
- Poti completa umplutura de tarta cu mere si cu fructe uscate (stafide, curmale fara samburi taiate marunt sau merisoare confiate) sau miez de nuca tocat marunt.
- Poti pregati aluatul de tarta cu mere in avans, tinandu-l la frigider pana la 24 de ore inainte de a-l gati.
Stiai ca?
- Merele sunt bogate in fibre, iti ajuta inima, scad riscul de diabet, promoveaza dezvoltarea bacteriilor digestive prebiotice si contin compusi care pot lupta impotriva astmului?
- Tarta cu mere ar fi o creatie britanica veche de peste 600 de ani? Initial, pentru ca zaharul era prea scum, tartele erau indulcite prin adaugarea de smochine.
- Tarta cu mere este adesea servita cu inghetata? Aceasta combinatie se numeste tarta a la mode.