Tarte cu fructe si karob
Reteta de tarte cu fructe si karob se va dovedi un desert racoritor si usor, foarte potrivit pentru masa ta de sarbatori sau in orice alta ocazie in care vrei sa transformi o zi obisnuita intr-una speciala. Tartele cu fructe nu se pregatesc greu si sunt delicioase. De fapt, vorbim aici despre niste mini-tarte, pentru ca aceasta este forma pe care am ales-o noi, dar cu exact aceeasi reteta poti sa pregatesti si o tarta cu fructe mare, pe care sa o tai felii si sa o servesti invitatilor tai.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tarte cu fructe si karob
ALUAT:
- 1 cana apa calda
- 1 cana ulei de cocos
- 1 praf de sare
- 10 g drojdie
- faina cat cuprinde
CREMA DE FRUCTE:
- 1 cana apa
- 1 lingura cu varf de amidon
- 2 linguri zahar brut
- 1 plic vanilie
- 2 cani fructe tocate (capsuni, zmeura, caise, afine)
CREMA DE KAROB:
- 1 cana lapte de soia
- 3-4 linguri zahar brut
- 2 linguri karob (pudra de roscove)
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tarte cu fructe si karob
- Din apa, sare, ulei de cocos, faina si drojdie se face un aluat potrivit de moale si se lasa 10-15 minute.
- Se intinde o foaie subtire (0,5 cm grosime) ai se decupeaza forme rotunde care se pun in formele de tarte.
- Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, apoi se coc 20-25 minute.
- In timp ce baza tartelor este la cuptor, poti sa pregatesti cele doua creme. Pentru crema cu fructe: combini intr-o cratita apa, amidonul si zaharul si le pui la fiert. Amesteci compozitia pana se ingroasa destul de mult si o lasi putin la racit inainte de a o pune in cosuletele de aluat.
- Tai fructele marunt, iar cand opresti focul la siropul de mai sus, vei adauga fructele tocate.
- Pentru crema cu karob: Se amesteca toate ingredientele (laptele de soia, karobul, zaharul si uleiul de cocos) și apoi se fierb pana se ingroasa compozitia suficient.
- Umplem tartele cu aceste doua creme.
Observatii reteta Tarte cu fructe si karob
- Este de preferat ca, in momentul in care umpli tartele, baza de aluat sa fie rece, iar compozitia doar putin calduta, ca sa nu se inmoaie aluatul si sa ti se rupa in mana atunci cand il vei manca (iar continutul tartei sa ajunga pe camasa sau pantalonii tai).
- Felul in care combini cele doua creme ramane in intregime la latitudinea ta. Noi am umplut tarta cu crema de fructe si deasupra am ornat cu crema de karob. Tu poti sa faci tarte cu fructe si tarte cu crema de karob separate, de exemplu.
- Fructele pentru aceste tarte pot fi proaspete sau congelate, ceea ce inseamna ca ai ocazia sa o pregatesti absolut in orice sezon.
Stiai ca?
- Roscovele sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri? Se pare ca Sfantul Ioan Botezatorul ar fi supravietuit in pustietate datorita acestor fructe, de aceea au si fost denumite popular „painea Sfantului Ioan”.
- In timp ce pudra de cacao nu este recomandata copiilor mici decat dupa varsta de 3 ani, intrucat contine cofeina, roscovele poti fi consumate si cu mult inainte de implinirea acestei varste?