Tartine vegetale pentru meniuri festive
Cauti un aperitiv gustos? Incearca reteta nostra de tartine vegetale pentru meniuri festive. Vrei sa iti impresionezi musafirii sau sa oferi familiei tale o masa de sarbatoare chiar daca tii post si nu aveti de sarbatorit nimic in afara simplului fapt ca sunteti alaturi? Tartinele vegetale sunt un raspuns delicios si hranitor la toate aceste intrebari: se pregatesc rapid, nu sunt greu de facut si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple si sanatoase.
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 8
TIP RETETA Aperitiv
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tartine vegetale
- 200 g tofu
- 2 ardei copti
- 1 lingura maioneza vegetala
- 1 ceapa mica
- 1 lingura germeni de grau
Ingrediente pentru maioneza vegetala:
- 2 cartofi fierti
- 100 ml ulei de masline
- sare de mare
- zeama de lamaie
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tartine vegetale
- Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se fierb.
- Ii poti incerca sa vezi daca sunt fierti cu furculita: cand aceasta intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
- In paralel, coci ardeii si ii curati de coaja. Noi am folosit doi ardei rosii.
- Cartofii se scurg de apa si se lasa un sfert de ora (sau la nevoie chiar putin mai mult) deoparte, pentru a se raci complet. Atentie, apa in care au fiert cartofii nu se arunca, va fi nevoie de ea imediat.
- Dupa ce s-au racit, se mixeaza in blender cu putina zeama de la fiert, lamaie și sare dupa gust si se adauga treptat ulei pană se obtine consistenta unei maioneze.
- Se pun in mixer ardeii copti si, dupa ce s-au maruntit bine, se adauga cubulețele de tofu, cateva linguri de maioneza si germenii de grau.
- La sfarșit, se adauga ceapa tocata marunt.
- Produsul astfel obtinut se poate servi ca tartine sau umplutura pentru rosii sau castraveti.
Observatii reteta Tartine vegetale
- Reteta se poate pregati si mai rapid de atat, daca esti in criza de timp. Daca vrei sa nu cumperi maioneza vegetala – lucru pe care noi il recomandam cu caldura – te invatam cum sa o faci aici, intr-o varianta care nu foloseste cartofii fierti.
- Cartofii se taie cuburi pentru a fierbe mai repede si a economisi in acest fel timp. Totusi, cuburile nu trebuie sa fie foarte mici, de exemplu un cartof de dimensiune medie se poate taia in patru bucati, iar un cartof mare in opt bucati.
- Noi am folosit ardei rosii, dar daca vrei sa obtii tartine festive, vesele si colorate, poti sa coci un ardei rosu si unul verde si sa mixezi compozitia tartinelor pentru fiecare culoare separat. In acelasi scop le poti modela, la servire, fie cu ajutorul formelor sau a unui sache-a-poche pentru creme si frisca, fie cu o simpla punga in care vei face o gaura pentru a scurge compozitia.
- Este bine ca, inante de servire, tartinele vegetale sa fie tinute la rece, in frigider.
Stiai ca?
- Germenii de grau sunt seminte germinate cu ajutorul apei? Ele contin atat o multitudine de substante nutritive (vitamine, minerale), cat si clorofila – substanta cu rol important in detoxifiere, dar si cu efect antioxidant.
- Consumand maioneza vegetala, iti protejezi organismul de cresterea colesterolului care poate duce la afectiuni cardiovasculare?