Tofu Curry cu năut
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă galbenă (medie, tăiată în cubulețe)
- 2 usturoi (căței, tocat)
- 250 g tofu natur (tăiat în cuburi)
- 400 g năut (fiert sau din conservă)
- 500 g roșii tăiate cubulețe (din conservă, cu tot cu zeamă)
- 120 ml apă
- 6 g pudră de curry
- Sare și piper negru (după gust)
- 10 g coriandru (tocat)
Mod de preparare:
- Într-o oală mare, încălzește uleiul la foc mediu-mare. Adaugă ceapa și usturoiul și gătește, amestecând, aproximativ trei minute.
- Adaugă tofu, năutul, roșiile, apa și pudra de curry. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.
- Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 până la 15 minute. Apoi adaugă coriandrul.