Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Tofu dulce-acrisor – reteta video

Tofu dulce-acrisor – reteta video

0
Tofu dulce-acrisor – reteta video

Tofu dulce-acrisorTofu dulce-acrisor este o reteta vegana perfecta pentru un pranz sau o cina sanatoasa, rapida si delicioasa. Pentru a obtine un deliciu de inspiratie asiatica, combina acest tofu dulce-acrisor cu orez brun, quinoa, bulgur sau cus-cus. Poti pregati reteta de tofu dulce-acrisor seara si o poti lua a doua zi la pachetel, la birou, pentru a te bucura de o masa nutritiva, satioasa si atat de aromata!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Aperitiv/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tofu dulce-acrisor

  Mod de preparare reteta Tofu dulce-acrisor

  • Incepe sa pregatesti acest tofu dulce-acrisor prin a taia branza tofu natur in cubulete egale ca marime.
  • Amesteca, intr-un bol incapator, cubuletele de tofu cu amidonul de porumb, acoperindu-le uniform pe toate.
  • Intr-o tigaie, incinge uleiul de susan, apoi prajeste cubuletele de tofu natur pana devin aurii pe toate partile.
  • Adauga in aceeeasi tigaie usturoiul zdrobit, ghimbirul ras pe razatoarea fina, sosul de soia, siropul de artar (sau de agave), sosul de rosii, sosul chilli si supa de legume, amestecand bine, cu o lingura de lemn.
  • Lasa la fiert amestecul dulce-acrisor, la foc mediu, timp de 10-15 minute, pana cand sosul scade si se ingroasa.

  Observatii reteta Tofu dulce-acrisor

  • Daca nu ai la indemana supa de legume sau nu ai timp sa o pregatesti special pentru aceasta reteta, o poti inlocui cu apa.
  • Serveste acest tofu dulce-acrisor imediat, deasupra unei garnituri de orez, quinoa alba, bulgur sau cus-cus, care a fost pregatita in prealabil.

  Stiai ca?

  • Uleiul de seminte de susan este popular in bucataria asiatica, aroma sa specifica conferind preparatelor o savoare aparte?
  • Uleiul de susan presat la rece este galben pal (si are o durata de viata mai mare, gratie continutului de sesamolina, care il protejeaza de oxidare, chiar daca este pastrat la temperatura camerei), iar cel obtinut prin presare la cald este mai inchis la culoare si are o aroma diferita?
  • Spre desosebire de uleiul de susan presat la cald, cel presat la rece poate fi folosit la prajit la temperaturi mari (deoarece are un punct de ardere mai ridicat)?
  • 100 g de ulei de susan presat la rece contin 11,8 mg de Vitamina E (cea care ii confera proprietatile antioxidante)? In plus, acesta este bogat in acizi grasi Omega-6 si Omega-9, minerale (zinc cupru, magneziu, calciu, fier) si Vitamina B6 – micronutrienti care iti pastreaza oasele sanatoase, te ajuta sa tii sub control artrita reumatoida si tensiunea sangvina, sa previi osteoporoza, migrenele si cancerul de colon.
  • Uleiul de susan presat la rece poate fi folosit si la masaj (in combinatie cu o picatura din uleiul esential preferat), hidratand eficient pielea si calmand iritatiile (deoarece are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii)? In plus, tine ridurile la distanta si ajuta parul sa ramana stralucitor.
  • Siropul de artar se obtine din seva colectata, fiarta (pentru evaporarea apei) si filtrata (pentru a indeparta impuritatile), 80% din productia mondiala avand drept loc de origine provincia Quebec, din Canada?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tofu dulce-acrisor – reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 54 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.