Tofu Veggie Scramble
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 1
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 220 g tofu natur
- 15 ml ulei de avocado sau de măsline
- 1/2 ceapă galbenă (medie, tăiată în cubulețe)
- 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 1 ardei gras roșu (tăiat felii)
- 30 g de baby spanac (tocat)
- 9 g de drojdie nutritivă
- 1 g turmeric
- Sare și piper negru (după gust)
Mod de preparare:
- Pune tofu într-un castron mic și zdrobește-l cu o furculiță până când se sfărâmă, dar nu foarte tare.
- Într-o tigaie antiaderentă, încălzește uleiul la foc mediu.
- Adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Se sotează timp de 4-5 minute, sau până când ceapa devine translucidă.
- Adaugă tofu, spanacul, drojdia inactivă și turmericul în tigaie. Amestecă bine și gătește până când tofu este bine călit.
- Asezonează cu sare și piper negru după gust.
Observatii:
Se păstrează în frigider până la 3-4 zile.
Dacă vrei, poți servi cu pâine prăjită sau orez brun.
Iese gust de ouă dacă puneți și un pic de sare neagră 😍