Tort de portocale si mac
Reteta de tort de portocale si mac va fi pe placul oricarui gurmand, in orice perioada a anului. Fie ca tii post, dar iti doresti sa mananci un desert dulce, fie ca vrei sa pregatesti ceva bun pentru familia ta, acest preparat este cel potrivit. Se poate savura iarna cu o ceasca de ceai alaturi sau vara, alaturi de un fresh racoritor: e la fel de bun oricand!
TIMP PREPARARE 75 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Tort de portocale si mac
- 1 ceasca băutură de orez
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca zahar brut
- 1 ceasca migdale decojite rasnite
- 2 linguri de zeama de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 praf de copt
- 2 cesti faina alba
- 1 ceasca faina de grau integrala
- 2 linguri de seminte de mac
- Opțional, pentru sirop:
- zeama de la o portocala
- 2 linguri de zahar
[/vc_cta]
Mod de preparare reteta Tort de portocale si mac
- Se incalzeste putin băutura vegetală si in ea se topeste zaharul amestecand continuu.
- Intr-un castron adaugam toate ingredientele si le amestecam bine, pana cand devin o coca moale, asemanatoare compozitiei de chec.
- Se pregateste o tava rotunda, tapetand-o cu hartie de copt si in ea vom pune compozitia de tort.
- Dam tortul la cuptorul preincalzit la 180 grade C.
- Il vom lasa la copt aproximativ 40 de minute, verificand cu o scobitoare daca s-a copt.
- In continuare, vom pregati siropul: punem la incalzit pe foc mic zeama de portocala si zaharul, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva.
- Se inteapa blatul in partea de sus de mai multe ori cu o scobitoare si se toarna siropul deasupra. Intepand in acest fel ne vom asigura ca siropul va patrunde in toata adancimea blatului si acesta nu ramane uscat sau inecacios.
- Ornam tortul cu felii de portocale si il putem servi alaturi de o ceasca de ceai.
Observatii reteta Tort de portocale si mac
- Acest tort este preparat integral din produse de origine vegetala, deci poate fi consumat atat de vegetarieni, cat si de persoanele care tin post sau de cei care, din motive de sanatate, doresc sa reduca aportul de produsele animale din alimentatie.
- Portocala folosita atat in compozitie (coaja), cat si pentru insiropat (sucul) si pentru ornat (feliile intregi sau bucati) ii vor da o aroma fresh si racoritoare.
Stiai ca?
- Dat fiind ca blatul tortului este pregatit cu băutură vegetală, care nu contine lactoza, el se constituie ca o varianta foarte buna de desert pentru cei care sufera de intoleranta la proteina din lapte?
- Băuturile vegetale sunt asemanatoare la textură și culoare cu laptele de vaca, in schimb iti aduc foarte multe vitamine si minerale, cu rol benefic pentru sanatatea ta? In plus, băuturile vegetale nu doar ca nu contin colesterol, dar, pot fi un înlocuitor aproape la fel de bun al laptelui, în orice rețetă.
- Faina integrala din reteta acestui tort cu portocale si mac iti va imbunatati, datorita continutului ridicat de fibre, digestia si, in acelsi timp, va reduce aportul caloric al preparatului?
Tortul acesta este dintre preferatele mele, iar deasupra, eu il ornez cu ciocolata topita. Merge excelent cu aroma de portocala. Un deliciu!
Gabriela, ne bucuram tare mult sa auzim asta si iti multumim pentru sugestia cu ciocolata topita, este o idee excelenta. Te asteptam oricand cu idei gustoase!