Tort Raw Vegan

6
Tort Raw Vegan

Deserturile raw vegan sunt un deliciu pentru simțuri – delicioase și sănătoase, grație combinației de ingrediente neprocesate utilizate în preparare și estetice grație fructelor și semințelor folosite pentru decor. Fie că este vorba de o aniversare, fie că vă doriți pur și simplu să optați pentru un desert sănătos și sățios, torturile raw vegan sunt întotdeauna o alegere potrivită cu multiple beneficii pentru sănătate – nu conțin zahăr și îndulcitori artificiali, nu conțin produse de origine animală,  nu sunt tratate termic și prezintă, cu ajutorul ingredientelor naturale, o sursă de vitamine care contribuie la sănătatea părului, pielii și unghiilor. Mai mult decât atât, acest tip de desert este o alternativă potrivită  pentru cei cu anumite intoleranțe alimentare. Vă prezentăm în rândurile următoare rețeta unui tort raw vegan pe care îl veți îndrăgi.

TIMP PREPARARE   40 minute

TIMP DE AȘTEPTARE  8 ore 

TOTAL  8 ore și 40 minute

PORTII   10-13

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente      

Pentru Blat:
Pentru Cremă:
  • 3 căni caju, puse la înmuiat peste noapte.
  • ¼ cană suc lamâie
  • ½ linguriță extract vanilie
  • ½ cană sirop agave
  • ½ cană apă
Pentru culoare:
  • ¼ cană afine proaspete/congelate
  • ½ cană zmeură proaspete/congelate
Pentru Decor:

 

Mod de preparare:

  • Prepararea tortului are loc în mai multe etape – pentru început, pregătiți o tavă de tort cu fund detașabil, cu diametrul de 20 cm și tapetați-o cu hârtie de copt sau cu folie alimentară.
  • Pentru prepararea blatului, puneți migdalele într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le puțin, apoi adăugați curmalele, untul de cocos (la temperatura camerei), extractul de vanilie și sucul de lămâie. Mixul trebuie să fie păstos, dar nu foarte moale. Puneți compoziția cu mâna, în tavă, presați și nivelați bine, apoi lăsați tava deoparte.
  • Pentru cremă adăugați toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați-le foarte bine până vei obține o cremă fină.
  • Crema aceasta se împarte în două părți pe care le veți mixa separat: o compoziție va fi mixată cu afine, în timp ce cealaltă va fi amestecată cu zmeură. Puneți amestecul peste blatul din tavă apoi introduceți tava la congelator pentru aproximativ 20 de minute, timp în care amestecați și partea a doua, cu zmeură, ca mai apoi să o turnați peste crema de afine scoasă de la frigider.
  • Tortul se decorează cu afine, zmeură proaspătă sau congelată (după caz), boabe de rodie, semințe susan, semințe chia și fulgi din nucă de cocos…trebuie doar să vă lasați imaginația să lucreze.
  • Tortul se lasă la congelator pentru aproximativ 8 ore.
  • Înainte de servire, tortul raw se scoate din congelator și se taie/mănâncă la aproximativ 25-30 de minute după ce a stat la temperatura camerei. De asemenea, dacă nu l-ați terminat din prima, se păstrează acoperit în folie, tot în congelator.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tort Raw Vegan
Autor
Publicat la
Timp preparare

6 COMENTARII

  1. Bună ziua !
    Rețeta rste foarte atractivă, aș vrea să o fac .
    Vreau să intreb dacă semințele de migdale nu se decojesc.
    Multumesc mult pentru rețetă.

    • Tortul se poate păstra la congelator pentru mai multe zile sau săptămâni. Înainte de servire, este indicat să îl puneți la frigider pentru câteva ore, sau să lăsați la temperatura camerei cca o jumătate de oră înainte de a-l tăia și servi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.