Acasă Rețete Deserturi sănătoase Waffles cu afine si ovaz

Waffles cu afine si ovaz

0
Waffles cu afine si ovaz

Aceasta reteta de waffles cu afine si ovaz nu contine oua si lapte de origine animala, dar presupune sa ai in casa un aparat special de facut waffles. Incorporate in aluatul de waffles, afinele congelate se caramelizeaza fructat la copt, iar rezultatul final este crocant la exterior (datorita fulgilor de ovaz), fraged la interior (datorita bananelor) si atat de delicios incat cu greu te vei putea opri dupa o portie!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Waffles cu afine si ovaz

  Mod de preparare reteta Waffles cu afine si ovaz

  • Pentru aceasta reteta de waffles cu afine si ovaz, trebuie sa adaugi intr-un bol incapator ingredientele uscate: cerne faina integrala de grau, praful de copt, scortisoarea si sarea, apoi adauga fulgii de ovaz.
  • Fa o gaura in mijlocul ingredientelor uscate si toarna-le pe cele umede (laptele de migdale, siropul de artar, uleiul, esenta de vanilie si piureul de banane).
  • Amesteca usor, pana ingredientele se combina uniform.
  • Lasa aluatul de waffles cu afine si ovaz astfel obtinut sa se odihneasca in vas, in jur de 5 minute, timp in care se va ingrosa.
  • Adauga afinele congelate si apoi toarna aluatul in aparatul special de facut waffles; daca ai unul cu placi ceramice, nu trebuie sa il ungi cu ulei de fiecare data cand torni aluat in el; daca ai unul din fier forjat, unge-l cu ulei (folosind un servetel de hartie sau ulei la spray) inainte de a turna aluatul.
  • Repeta procedeul pana termini tot aluatul.

  Observatii reteta Waffles cu afine si ovaz

  • Poti folosi si afine proaspete pentru aceasta reteta: daca sunt si mai mici ca marime decat cele congelate, se vor distribui mai uniform in aceste pufoase waffles cu afine si ovaz.
  • Poti decongela mai multe afine si pastra ½ cana pentru a face un sos, pe care sa il torni peste waffles, la final: incinge o tigaie; paseaza afinele in asa fel incat sa devina un sos grosier si toarna-le in tigaie, alaturi de 3-4 linguri de zahar brut; lasa-le pe foc pana se topeste zaharul si obtii un sos uniform.
  • Daca iti raman cateva waffles cu afine si ovaz, lasa-le la racit, apoi suprapune-le intr-o punga sigilata si congeleaza-le; scoate-le apoi de la congelator, cand ti-e pofta de ele, reincalzeste-le in aparat si pofta buna!

  Stiai ca?

  • 1 cana de afine (148 g) are doar 84 kcal si contine 85% apa, 4 g de fibre, 36% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 25% din doza zilnica recomandata de mangan si 24% din doza zilnica recomandata de Vitamina C?
  • Afinele sunt bogate in antioxidanti (antocianine), care pot neutraliza radicalii liberi din organism, care provoaca imbatranire si boli cronice? 50 g de afine consumate zilnic, timp de 8 saptamani, de un grup de persoane obeze (in cadrul unui studiu de specialitate), au avut drept rezultat reducerea cu 27% a nivelului de oxidare a colesterolului „rau”/LDL – element crucial in evolutia bolilor de inima.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Waffles cu afine si ovaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 38 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.