Bol de linte
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 35 minute
PORTII 4
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 300 g linte verde uscată (clătită)
- 700 ml apă
- 120 g sos de roșii (simplu)
- 20 g de condimente taco
- 3 g sare
- 2 salate Romaine (tăiate mărunt)
- 2 roșii (tăiate în cubulețe)
- 1 ardei Jalapeno (mare, tăiat mărunt)
- 1/2 ceapă (tăiată mărunt)
- 2 lămâi verzi (tăiate felii)
Mod de preparare:
- Combină lintea, apa, sosul de roșii, condimentele și sarea într-o oală mare și gătește-le timp de 20 de minute sau până când lintea este gata.
- Amestecă bine lintea și condimentează cu mai multă sare dacă este necesar.
- Între timp, într-un bol mic combină roșiile, jalapeno și ceapa.
- Când ești gata de servire, împarte salata și lintea în mod egal în boluri și pune deasupra amestecul de roșii și jalapeno.
- Stoarce suc proaspăt de lămâie deasupra.
Poftă bună!