Budincă de banane
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Raluca Felea ca treiner în nutriție cu peste 25 de ani de experiență, recomandă acest mic dejun delicios, pentru o dimineață în forță și energie din abundență.
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 banană (piure)
- 10 ml linguriță de sirop de arțar
- 150 ml de băutură de ovăz (împărțită)
- 10 g de amidon de porumb
- un vârf linguriță de turmeric
- 20 ml ulei de nucă de cocos
- extract de vanilie după gust
Mod de preparare:
- Într-o cratiță mică, la foc mediu, combină banana pasată, siropul de arțar, 3 sferturi din băutură și amestecați bine. Gătește timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.
- Într-un castron mic, amestecă băutură vegetală rămasă cu pudra de amidon.
- După care, acest amestec se pune în cratiță și se fierbe la temperatură redusă. Adaugă turmericul și untul de nucă de cocos și amestecă. Gătește până când se îngroașă, încă 3-5 minute.
- Ia cratița de pe foc și adaugă vanilia. Împarte în borcane/pahare și pune-le la frigider timp de două ore pentru a se îngroșa.
Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează într-un recipient sigilat în frigider timp de până la trei zile.
- Dacă nu vrei să folosești untul din nucă de cocos, îl poți omite sau poți folosi unt de arahide.
- Pentru a face budinca mai cremoasă, folosește un robot de bucătărie sau un blender.
- Ca topping, poți adăuga fructele preferate și/sau nuci tocate, fulgi de ovăz.