Acasă 21 de zile cu SanoVita Clătite cu hrișcă și ananas

Clătite cu hrișcă și ananas

0
Clătite cu hrișcă și ananas

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 15 g semințe de in măcinate
  • 60 ml apă
  • 240 g făină de hrișcă
  • 2 g  praf de copt
  • 1 g scorțișoară
  • 1 banană (piure)
  • 500ml de băutură de cocos
  • 80 de g ananas (tocat)
  • 4 linguri de sirop de arțar

Mod de preparare:

  1.  Amestecă semințele de in și apa într-un bol mare și lasă-l deoparte timp de 5 minute.
  2. Între timp, amestecă făina, praful de copt, sarea și scorțișoara.
  3. Adaugă banana și băutura de cocos la amestecul de in și amestecă bine. 
  4. Adaugă ingredientele uscate la cele umede, pune ananasul și amestecă. 
  5. Încălzește o tigaie mare la foc mediu și unge-o cu ulei. Pune câte 1/3 de cană de aluat în tigaie, pe rând. Întoarce clătitele atunci când fac bule deasupra și continuă să le gătești până când sunt ușor rumenite. Repetă cu aluatul rămas.
  6. Servește clătitele cu sirop de arțar și poftă bună!

Observații:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient etanș timp de trei zile. 
  • O porție reprezintă aproximativ trei clătite.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Clatite cu hrisca si ananas
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Salată cu cuș-cuș
Articolul următor Supă de legume cu orzo
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.