Clătite cu hrișcă și ananas

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 15 g semințe de in măcinate
- 60 ml apă
- 240 g făină de hrișcă
- 2 g praf de copt
- 1 g scorțișoară
- 1 banană (piure)
- 500ml de băutură de cocos
- 80 de g ananas (tocat)
- 4 linguri de sirop de arțar
Mod de preparare:
- Amestecă semințele de in și apa într-un bol mare și lasă-l deoparte timp de 5 minute.
- Între timp, amestecă făina, praful de copt, sarea și scorțișoara.
- Adaugă banana și băutura de cocos la amestecul de in și amestecă bine.
- Adaugă ingredientele uscate la cele umede, pune ananasul și amestecă.
- Încălzește o tigaie mare la foc mediu și unge-o cu ulei. Pune câte 1/3 de cană de aluat în tigaie, pe rând. Întoarce clătitele atunci când fac bule deasupra și continuă să le gătești până când sunt ușor rumenite. Repetă cu aluatul rămas.
- Servește clătitele cu sirop de arțar și poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient etanș timp de trei zile.
- O porție reprezintă aproximativ trei clătite.

Buna!
cu ce se pate inlocui siropul?
Bună! Se poate înlocui foarte bine cu miere.