Crispy Tofu Burrito Bowl
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 95 g orez brun
- 225 g tofu natur (fărâmițat)
- 1 lingură de ulei de avocado
- 1 linguriță de condimente Taco
- 1/4 linguriță de sare
- 3 linguri de tahini
- 2 linguri de apă
- 1 lingură de sos picant
- 15 ml suc de lime
- 5 frunze de salată Romaine (tocate)
- 1 avocado (mediu, tăiat felii)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200ºC și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Fierbe orezul, după care adaugă tofu, uleiul, condimentele pentru taco și jumătate din sare într-un bol mare. Amestecă bine.
- Transferă în tava de copt și se coace timp de 20-25 de minute.
- Între timp, într-un bol mic, combină tahini, apa, sosul picant, sucul de lămâie și restul de sare. Amestecă bine și adaugă mai multă apă dacă este necesar pentru a subția compoziția.
- Pune orezul, salata romaine, tofu și avocado în boluri. Stropește cu tahini pe deasupra. Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile.