Crispy tofu pe orez
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 15 ml Tamari
- 15 ml ulei de avocado
- 4 ml oțet de orez
- 2 g praf de usturoi
- 1 g paprika afumată
- 1 g pudră de ardei iute
- 9 g drojdie inactivă
- 170 g tofu natur (ărâmițat)
- 100 g orez (nefiert)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200ºC și unge o tavă cu ulei.
- Într-un castron mare, amestecă tamari, uleiul, oțetul de orez, pudra de usturoi, paprika afumată, pudra de chili și drojdia inactivă. Adaugă bucățelele de tofu și amestecă bine.
- Transferă în tava de copt și coace timp de 18-20 de minute, până când devine crocant.
- Între timp, gătește orezul, după care împarte-l în farfurii și pune amestecul de tofu peste. Poftă bună!