Falafel Tahini Salad
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 265 g linte verde (gătită, scursă și clătită)
- 45 g Tahini
- 4 g de coriandru (tocat fin)
- 1 g chimen
- 7 ml oțet de cidru de mere
- 3 g sare
- 30 g produs fermentat din nucă de cocos (neîndulcit)
- 30 ml apă
- 115 g de salată mixtă
- 70 g varză murată
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 180 ºC și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Într-un robot de bucătărie sau într-un blender, combină lintea, 2/3 din tahini, coriandrul, chimenul, oțetul de cidru de mere și jumătate din sare.
- Formează bile din acest amestec pune-le pe tava de copt. Gătește-le timp de 20 până la 25 de minute.
- Între timp, prepară dressingul amestecând bine produsul fermentat din nucă de cocos, restul de tahini, restul de sare și apa.
- În farfurii, pune salata mixtă împreună cu bilele de falafel, varza și dressingul.