Acasă Rețete Deserturi sănătoase Fursecuri cu migdale și merișoare trase în ciocolată

Fursecuri cu migdale și merișoare trase în ciocolată

0
Fursecuri cu migdale și merișoare trase în ciocolată

Aceste fursecuri cu migdale și merișoare fac deliciul oricărei persoane care iubește dulcele, mai ales că ciocolata îmbrățișează aceste fursecuri delicioase. Le poți consuma dimineața la micul dejun pentru că sunt tare energice, ca gustare alături de un ceai cald în după-amiezele relaxante sau ca desert după orice masă ușoară. Noi am pregătit această rețetă cu multă dragoste și am savurat fiecare fursec cu un zâmbet pe buze. Pregătește fursecurile alături de noi și servește-le alături de cei dragi.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente

  • 45 g / 3 linguri de unt de arahide cremos 
  • 120 ml / ½ cană de sirop de arțar
  • 35 g / 2 linguri de cremă de nucă de cocos
  • 200 g / 2 căni de migdale crude tocate
  • 40 g / 1/3 cană de merișoare tăiate mărunt
  • 1 lingură de semințe de in
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță de sare fină
  • 150 g de ciocolată vegană
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • coaja de la 1 portocală (opțional)

  Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180° C (fără ventilator). Tapetați o tavă cu o bucată de hârtie de copt sau ungeți formele de brioșe (din hârtie sau silicon) cu puțin ulei.
  2. Pune untul de arahide și siropul de arțar într-un vas mediu.
  3. Pune vasul pe foc (mic), amestecă bine și lasă-l să se încălzească până când încep să apară bule.
  4. Adaugă crema de nucă de cocos și amestecă bine. Fierbe ușor timp de aproximativ un minut.
  5. Încorporează toate ingredientele uscate (fără ciocolată) până când toate sunt acoperite de caramelul cu sirop de arțar.
  6. Se pune 1 linguriță plină de amestec pe fundul cupelor de brioșe din hârtie sau silicon și se presează bine (sau direct pe o tavă tapetată cu o bucată de hârtie de copt). Dacă nu folosești cupe, asigură-te că lași destul spațiu între fursecuri, deoarece acestea se vor întinde.
  7. Coace-le până când devin aurii, 10-12 minute pentru formele de brioșe și 8-10 minute pentru tavă de copt. 
  8. Odată scoase din cuptor, presează amestecul din cupe, astfel încât fursecurile să fie puțin mai compacte. Lasă-le să se răcească.
  9. Când fursecurile sunt reci, topește încet ciocolata într-o baie de apă (asigură-te că bolul cu ciocolată nu atinge apa de dedesubt).
  10. Scufundă fursecurile în ciocolata topită (doar până la jumătate). Pune-le în frigider pentru a se întări.

Poftă bună!

  Observatii:

  • Obțional poți să presari pe fursecuri când e ciocolata neîntărită, un praf de Sare Celtică grunjoasă. Va adăuga un contrast de gusturi interesant. 

     

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri cu migdale și merișoare trase în ciocolată
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.