Acasă Rețete Mic dejun de post/ Gustare Gem de chia fara fierbere – reteta video

Gem de chia fara fierbere – reteta video

0
Gem de chia fara fierbere – reteta video

Timpul este o problema din ce in ce mai mare pentru multi dintre noi. Nici macar despre copii nu mai poti spune, in ziua de astazi, ca au la dispozitie tot timpul din lume, majoritatea fintre ei fiind implicata in tot felul de activitati scolare si extrascolare, de dimineata si pana seara tarziu. In aceste conditii, in bucataria fiecarei gospodine timpul trebuie sa se imbine in mod fericit cu valoarea nutritiva, cu costurile, inspiratia, si, de ce nu, cu simtul umorului. Va intrebati la ce foloseste el? Foloseste mai ales atunci cand gatim pentru cei mici, pentru ca doar asa vom reusi sa ii atragem catre formarea unor obiceiuri alimentare sanatoase.

Discutam tot aici, cu putin timp in urma, despre calitatile unei gospodine care gateste pentru familia sa si aminteam atunci de includerea in preparat a ingredientelor de buna calitate, care aduc beneficii organismului (mai ales in fata asaltului necontenit al industriei fast-food) si despre importanta inspiratiei. Da, inspiratia poate reprezenta o componenta de baza al unui preparat culinar, in conditiile in care nu avem timp sa petrecem in fiecare zi ore bune in bucatarie.

In reteta video de Gem de Chia de astazi astazi vei gasi imbinate in mod fericit trei dintre aceste elemente: timp, valoare nutritiva si inspiratie.

Cu totii stim ca dulceturile si gemurile au nevoie de un timp destul de mare de pregatire a fructelor, de fierbere si apoi de racire, pentru a fi pregatite de consumat. Aceasta reteta de gem de chia te scuteste de efort si iti economiseste timpul la maxim, in asa fel incat sa reusesti sa te ocupi de alte lucruri importante sau, de ce nu, sa dormi cu un sfert de ora mai mult.

Beneficiile semintelor de chia sunt nenumarate. Acestea sunt un energizant natural extraordinar, contin o doza importanta de antioxidanti care te ajuta sa lupti impotriva radicalilor liberi si cantitati mari de Omega 3 si Omega 6 care sprijina functionarea creierului. Cand sunt combinate cu lichid, acestea il absorb si creaza in jurul lor o masa gelatinoasa, ceea ce le face excelente in componenta unor preparate culinare.

E vremea gemurilor si dulceturilor pentru iarna, daca ce te faci daca nu ai timp sa le pregatesti? Stai linistit, avem o solutie si pentru asta. Reteta noastra video de Gem de chia iti arata cum sa il ai gata in cateva minute, fara fierbere si, mai ales, fara efort.

Diminetile unei mame sunt agitate. Ea se trezeste inainte tuturor, pregateste micul dejun, trezeste copiii, pregateste micul dejun, verifica ghiozdanele. Ei bine, daca aloci 5 minute pregatirii acestei retete inainte de a-ti bea ceaiul, pana cand cei mici vor fi in picioare, micul dejun va fi gata. Gemul de chia se poate savura pe felii de paine neagra, proaspata sau prajita, iar daca nu il termini, poti sa il tii in frigider sau sa il folosesti in ziua urmatoare pentru a umple cateva clatite.

Semintele de chia le gasesti AICI, iar pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gem de chia fara fierbere
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 77 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.