Mâncare de dovleac cu ghimbir
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 350 g Dovleac (decojit, tăiat în bucăți mici)
- 2 g Turmeric (uscat)
- Sare și piper negru (după gust)
- 200 ml băutură nucă de cocos
- 500 ml supă de legume
- 100 grame linte verde uscată (înmuiată în prealabil pentru 3-4 ore, apoi clătită)
- 45 grame de baby spanac
Mod de preparare:
- Într-o cratiță mare, la foc mediu, se topește uleiul de cocos.
- Adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa. Sotează timp de 3-5 minute, amestecând des, până când se înmoaie și se aromatizează.
- Adaugă dovleacul și turmericul și asezonează cu sare și piper. Gătește timp de 1 minut, amestecând des.
- Toarnă laptele de cocos, supa și lintea și amestecă. Adu la fierbere la foc mediu-mare, apoi redu focul, acoperă și fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când lintea și dovleacul sunt bine fierte.
- Transferă aproximativ jumătate din supă într-un blender și paseaz-o cu grijă până la omogenizare.
- Toarnă înapoi în oală și adaugă spanacul. Gătește până când spanacul este înmuiat. Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile.