Acasă 21 de zile cu SanoVita Mâncare de dovleac cu ghimbir

Mâncare de dovleac cu ghimbir

0
Mâncare de dovleac cu ghimbir

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 350 g Dovleac (decojit, tăiat în bucăți mici)
  • 2 g Turmeric (uscat)
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 200 ml băutură nucă de cocos
  • 500 ml supă de legume
  • 100 grame linte verde uscată (înmuiată în prealabil pentru 3-4 ore, apoi clătită)
  • 45 grame de baby spanac

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță mare, la foc mediu, se topește uleiul de cocos.
  2. Adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa. Sotează timp de 3-5 minute, amestecând des, până când se înmoaie și se aromatizează.
  3. Adaugă dovleacul și turmericul și asezonează cu sare și piper. Gătește timp de 1 minut, amestecând des. 
  4. Toarnă laptele de cocos, supa și lintea și amestecă. Adu la fierbere la foc mediu-mare, apoi redu focul, acoperă și fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când lintea și dovleacul sunt bine fierte.
  5. Transferă aproximativ jumătate din supă într-un blender și paseaz-o cu grijă până la omogenizare. 
  6. Toarnă înapoi în oală și adaugă spanacul. Gătește până când spanacul este înmuiat.  Poftă bună!

Observații:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile. 
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mâncare de dovleac cu ghimbir
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.