Mousse de ciocolată cu avocado

Timp citire:

 

Ce-ai zice de o spumă de ciocolată rece, revigorantă și dulce atât cât trebuie pentru zilele călduroase de vară? Pregătești acest mousse de ciocolată cu avocado în mai puțin de jumătate de oră și îl savurezi alături de cei dragi, atunci când toată lumea vrea o gustare delicioasă, dar ușoară, proaspătă și fără prea mult zahăr.

 

TIMP DE PREPARARE   20 minute 

PORȚII  6

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 cană de pudră de cacao, crudă sau prăjită, neîndulcită
  • ½ cană de pudră de roșcove (karob)
  • 4 avocado mari, bine copți
  • ½ cană de pastă de curmale 
  • ¼ cană de îndulcitor lichid (sau poți adăuga puțin mai multă pastă de curmale)
  • 1 linguriți de extract de vanilie
  • ¼ linguriță de sare de mare
  • ¼ cană de băutură de ovăz
  • Fructe de pădure proaspete pentru decor

Fulgi de roșcove

pudra-de-roscove-250g

 

Mod de preparare:

  • Pune pudra de cacao și pudra de roșcove în vasul unui robot de bucătărie.
  • Adăugă și avocado, pasta de curmale, îndulcitorul, vanilia și sarea. Mixează până când compoziția devine omogenă.
  • Adaugă băutura de ovăz și continuă să mixezi până la omogenizare. Curăță bine părțile laterale ale vasului pentru a te asigura că amestecul s-a omogenizat bine.
  • Când este gata, pune mousse-ul astfel obținut în pahare și servește-l cu fructe de pădure proaspete.

 

Știai că?

  • Există peste 200 de soiuri de curmale, iar alergia la curmale este foarte rar întâlnită în rândul populației? Se estimează că fructele pomului de curmal sunt exploatate agricol încă de acum aproximativ 8.000 de ani, în Orientul Mijlociu.
  • Pe lângă fibre și antioxidanți, curmalele conțin o importantă cantitate de potasiu, cupru, mangan, magneziu și vitamina B6.
Daniela Dan
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Noaptea de anul nou este un prilej foarte bun să-ți impresionezi prietenii și familia cu o masă spectaculoasă. Însă aceasta nu trebuie să fie...

Meniu vegan de Crăciun fără compromisuri de gust

Crăciunul înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi - fie că ne gândim la bradul împodobit, sau la cadouri împărțite cu cei apropiați. Sărbătorile...

7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce factori afectează sistemul imunitar când începe sezonul rece? Poate fi vorba despre schimbarea climei, camere aerisite mai rar sau absența soarelui. Putem menține și...

Articole din aceeasi categorie

Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Noaptea de anul nou este un prilej foarte bun să-ți impresionezi prietenii și familia cu o masă spectaculoasă. Însă aceasta nu trebuie...

Meniu vegan de Crăciun fără compromisuri de gust

Crăciunul înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi - fie că ne gândim la bradul împodobit, sau la cadouri împărțite cu cei...

7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce factori afectează sistemul imunitar când începe sezonul rece? Poate fi vorba despre schimbarea climei, camere aerisite mai rar sau absența soarelui. Putem...