Pastă de curmale

0
Pastă de curmale

Încearcă această rețetă de pastă de curmale și obține o alternativă mai sănătoasă pentru îndulcitorul din deserturile tale. Îți promitem că nu vei da greș în a-ți îndulci preparatele într-un mod inedit, dându-le și gustul dulce dorit, și o aromă specială. Astfel, această pastă reprezintă o alternativă excelentă pentru zahăr. Curmalele, împreună cu alte fructe uscate din care poți obține o pastă similară, sunt pline de vitamine și minerale.

TIMP DE PREPARARE   5 minute (2-4 ore timp de așteptare)

PORȚII  o cană și jumătate

TIP REȚETĂ  Deserturi

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • ½ cană de curmale uscate, fără sâmburi (poți prepara rețeta și cu orice alte fructe uscate, la alegere)
  • 1 cană de apă (în funcție de consistenață)

 

Mod de preparare:

  • Mai întâi de toate, dacă este necesar, înlătură sâmburii curmalelor. Pune fructele într-un vas și acoperă-le cu apă, lăsându-le la înmuiat pentru aproximativ 4 ore sau până când fructele sunt complet înmuiate și hidratate. Fructul hidratat poate fi astfel folosit pentru a îndulci rețete precum smoothie-uri, dressing-uri, prăjituri etc.
  • Pentru a obține un amestec omogen, asemenea unei paste, după înmuierea fructelor, strecoară și păstrează lichidul.
  • Transferă fructele într-un blender și mixează-le până când obții o compoziție omogenă. Dacă este necesar, adăugă în amestec lichidul rămas după scurgerea fructelor, puțin câte puțin, pentru a obține consistența dorită. Dacă vrei să folosești pasta în rețete pe care urmează să le coci la cuptor, folosește cât mai puțin lichid posibil. Dacă pasta curge și este foarte lichidă, va adăuga umiditate suplimentară rețetei și va afecta negativ consistența preparatului finit.
  • Poți păstra acest amestec la frigider (în vase bine închise) pentru o săptămână. Alternativ, poți congela pasta timp de câteva luni. Compoziția nu va îngheța complet, ceea ce facilitează extragerea cantităților exacte de care ai nevoie în rețetele tale de zi cu zi.

Recomandare:

  • Pentru o aromă puțin diferită și mai interesantă, adaugă un praf de sare de mare sau de condimente măcinate, cum ar fi scorțișoară, nucșoară, cuișoare sau cardamom, împreună cu puțin suc proaspăt de lămâie.

Știai că?

  • Există peste 200 de soiuri de curmale, iar alergia la curmale este foarte rar întâlnită în rândul populației. Se crede că fructele pomului de curmal ar putea fi cultivate încă de acum aproximativ 8.000 de ani în Orientul Mijlociu.
  • Curmalele pot fi un energizant natural. În cazul stărilor de epuizare, aceste fructe pot acționa eficient, încât pot fi consumate atât de copii, cât și de tinerii care traversează perioade de efort fizic și intelectual. Pe lângă fibre și antioxidanți, curmalele sunt o importantă sursă de potasiu, cupru, mangan, magneziu și vitamina B6.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta de curmale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Batoane din curmale uscate cu migdale și cocos
Articolul următor Cum să trăim timpul prezent
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.