Ovăz copt cu ciocolată
Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne propunem să arătăm că și în post se poate mânca bun și sănătos și să avem o colecție cât mai bogată de idei. Poftă bună!
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Vă prezentăm o rețetă delicioasă de ovăz copt cu ciocolată. Se pregătește rapid și poate fi servită ca desert sau chiar ca mic dejun.
Ingrediente pentru o porție:
-
- 60g fulgi de ovăz crocanți
- 250ml lapte de ovăz
- 1 lingură cu vârf carob
- 1 linguriță semințe de chia
- 1/2 linguriță ulei de cocos
- 1 banană
- Puțină ciocolată albă, miere sau unt de arahide pentru pus deasupra
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
- Ungem în interior cu ulei de cocos un vas termorezistent.
- Punem în el o jumătate de banană pe care o zdrobim cu furculița.
- Peste ea adăugăm fulgii de ovăz, semințele de chia, carobul și laptele de ovăz.
- Amestecăm ușor până se omogenizează.
- Băgăm vasul la cuptor 15 minute.
- Servim cu felii de banană, miere, unt de arahide, ciocolată.
Poftă bună!
Hai să gătim cu Amalia – Facebook
Hai să gătim cu Amalia – Instagram