Placinta vegana cu legume

Timp citire:

Placinta vegetariana cu legumePlacinta vegana cu legume poate fi o gustare savuroasa si in acelasi timp satioasa, sau poate tine loc chiar de fel principal daca doresti sa iei o masa mai usoara. Timpul de pregatire nu este mare, practic vei munci doar sa toci cateva legume si sa amesteci ingredientele, iar apoi cuptorul va transforma preparatul tau intr-o masa savuroasa.

Combinatia intre compozitia de legume, blatul din lapte de soia si fulgi de ovaz este perfecta pentru iubitorii gastronomiei vegane si o delicioasa provocare pentru toti ceilalti: nu vei sti cat de mult iti place pana cand nu o incerci.

TIMP PREPARARE  60 minute

PORTII  8

TIP RETETA   Aluaturi/paine

DIFICULTATE  Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Placinta vegana cu legume

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Lapte de soia

lapte de soia

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g

Mod de preparare reteta Placinta vegana cu legume

  • Pregatesti compzitia astfel: vanata, cartofii, dovlecelul, ceapa si ardeiul rosu se spala, se curata și se taie cubulete.
  • Treci la prepararea blatului: pui amidonul de porumb in laptele de soia, se incorporeaza fulgii de drojdie inactiva si amesteci bine.
  • Adaugi turmericul si ovazul, 2 linguri de ulei, usturoiul zdrobit si jumatate de lingurita de sare, amestecand in continuare pana la omogenizare. Vei obtine un blat nu foarte tare.
  • Se pune blatul obtinut intr-o tava rotunda și unsa cu ulei de masline, apoi se asaza legumele taiate bucatele deasupra, intr-un start uniform.
  • Se presara restul de sare, patrunjelul și busuiocul.
  • Placinta va merge la cuptor si ramane acolo, la foc mediu, pana se rumeneste.
  • La final, pregatesti un sos obtinut dintr-o lingura de ulei si usturoi zdrobit si stropesti cu el placinta calda.

Observatii reteta Placinta vegana cu legume

  • Daca ai o sursa de incredere de legume cultivate eco si acestea sunt tinere si fragede, poti sa lasi vanata si dovelcelul necuratate de coaja. In caz contrar, mai ales in situatia in care gatesti cu legume cumparate de la hypermarket in afara sezonului lor natural, este mai bine sa le curati, intrucat nu ai garantia ca nu au fost contaminati cu pesticide. Altfel, mai ales daca ii oferi drept hrana copiilor mici, pot ajunge sa dauneze. Aceasta recomandare este valabila intodeauna in bucataria ta, nu doar pentru acest preparat.
  • Placinta vegana cu legume poate fi consumata atat de catre vegetarieni, vegani sau persoane care tin post, dar si de cei care consuma in mod normal produse animale, dar doresc sa le evite pentru o perioada, ca sa isi detoxifieze organismul.

Stiai ca?

  • Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman? In cazul lui, vorbim despre un carbohidrat compus care, odata ajuns in organism se transforma in glucoza, crescand rapid nivelul de zahar din sange.
  • Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire?
  • Ovazul reprezinta o foarte buna sursa de carbohidrati si fibre, care ne dau energie? De asemenea, fulgii de ovaz contin o serie de vitamine si minerale precum vitamina B1, fier si fosfor, antioxidanti care te ajuta sa iti protejezi sistemului circulator de arteroscleroza si betaglucan, element care regleaza nivelul glucozei in sange.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta vegana cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 72 Review(s)
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Porridge din ovăz

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele uscate pline...

Digestia lentă: Simptome, cauze și alimente care susțin sistemul digestiv

Odată ajunse în organism, alimentele pe care le consumăm sunt procesate de sistemul nostru digestiv și astfel obținem digestia. Reamintim că sistemul digestiv este...

Fructele de goji: 9 beneficii și utilizări ale acestui super-aliment despre care trebuie să știi

Beneficiile fructelor de goji, recunoscute de medicina tradițională chineză, au început să fie subiectul a din ce în ce mai multe studii medicale moderne....

Articole din aceeasi categorie

Porridge din ovăz

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele...

Digestia lentă: Simptome, cauze și alimente care susțin sistemul digestiv

Odată ajunse în organism, alimentele pe care le consumăm sunt procesate de sistemul nostru digestiv și astfel obținem digestia. Reamintim că sistemul...

Fructele de goji: 9 beneficii și utilizări ale acestui super-aliment despre care trebuie să știi

Beneficiile fructelor de goji, recunoscute de medicina tradițională chineză, au început să fie subiectul a din ce în ce mai multe studii...
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta vegana cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 72 Review(s)