Porridge de hrișcă cu banane
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic Dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
[Printfriendly]
Ingrediente:
- 80 g semințe de hrișcă
- 1 cană apă
- 10 g sirop de arțar
- 4 g scorțișoară
- 1 cană băutură de migdale
- 1/2 banană (tăiată în felii)
- 25 g migdale
Mod de preparare:
- Pune la fiert hrișca și apa într-un vas mediu.
- Acoperă cu un capac și lasă timp de 18-20 de minute sau până când apa este absorbită.
- Adaugă siropul de arțar și scorțișoara și amestecă până când se combină.
- Împarte hrișca în mod egal în 2 boluri și toarnă băutura de migdale, apoi amestecă.
- Deasupra, pune feliile de banane și migdalele.
Poftă bună!
Observatii:
- O poți păstra la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile.
- Dacă nu vrei să folosești migdale, poți folosi semințe de floarea-soarelui sau de dovleac. În plus, ca topping-uri, poți alege și afine sau zmeură.