Prajitura cu crema de fistic de post. Reteta vegana
Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne propunem să arătăm că și în post se poate mânca bun și sănătos și să avem o colecție cât mai bogată de idei. Poftă bună!
TIMP DE PREPARARE 60 minute
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
-
- 150g fistic decojit și măcinat
- 100g tofu
- 100ml băutură vegetală
- 200g făină albă de grâu
- 10g praf de copt
- 2 banane mici #DeNearuncat foarte coapte
- 100g ulei de cocos
- 100g zahăr brut/brun
- sucul și coaja de la o lămâie (sau 2 lingurițe coajă de lămâie și o linguriță esență de lămâie)
- 2 borcănele cremă de fistic SanoVita
Mod de preparare:
- Începeți prin a pregăti înlocuitorul de ou, într-un blender mixați tofu cu băutura vegetală până când obțineți o pastă omogenă.
- Amestecați pasta obținută cu făina, praful de copt, zahărul, uleiul de cocos, sucul și coaja de lămâie sau esența, fisticul și bananele. Mixați până când obțineți un aluat cremos și omogen.
- Turnați într-o tavă de chec/tort tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 30 de minute la 180C.
- După ce checul s-a răcit decorați cu crema de fistic și toppingurile preferate. Eu am folosit rondele de orez cu ciocolată, trandafirași uscați și mix de nuci.