Quinoa Tofu Tacos
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 30 g quinoa
- 75 g tofu natur (fărâmițat)
- 10 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 g pudră de chili
- 1 g chimen
- 0,5 g oregano
- 1 g praf de usturoi
- 1 g sare
- 130 g salsa
- 1 linguriță de suc de lămâie verde
- 1 g drojdie inactivă
- 4 lipii (tortilla) de grâu integral (mici)
- 1 avocado (zdrobit)
- 2 frunze de salată Romana (tocate)
- 1 fir ceapă verde (tocată)
- fasole roșie & ardei roșu (opțional)
Mod de preparare:
- Fierbe quinoa.
- Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, adaugă tofu fărâmițat. Gătește-l, amestecând des, timp de 8-10 minute sau până când devine auriu. Transferă tofu pe o farfurie și pune-l deoparte.
- Odată ce quinoa este gătită, adaugă uleiul în tigaie, urmat de quinoa, pudra de chili, chimenul, oregano, pudra de usturoi și sarea. Amestecă, apoi adaugă o treime din salsa, lime-ul, drojdia inactivă și tofu rumenit.
- Întinde amestecul de quinoa și tofu într-un strat plat și uniform în tigaie și lasă-l să se rumenească timp de 3-4 minute înainte de a amesteca și a aplatiza din nou până când quinoa este ușor crocantă.
- Transferă amestecul de quinoa într-un vas și lasă deoparte.
- Încălzește lipiile într-o tigaie la foc mic-mediu, întorcându-le din când în când, până se înmoaie.
- Pentru a asambla tacos, așază pasta de avocado, restul de salsa, quinoa, tofu pe o tortilla caldă, urmată de salata verde și ceapa verde.
Poftă bună!
Observatii:
- Se poate păstra la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile, cu mențiunea ca avocado să fie pus înainte de servire, la fel și asamblarea tacos-ului, tot înainte de servire.