Acasă 21 de zile cu SanoVita Quinoa Tofu Tacos

Quinoa Tofu Tacos

0
Quinoa Tofu Tacos

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 30 g quinoa 
  • 75 g tofu natur (fărâmițat)
  • 10 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 g pudră de chili
  • 1 g chimen
  • 0,5 g oregano
  • 1 g praf de usturoi
  • 1 g sare 
  • 130 g salsa
  • 1 linguriță de suc de lămâie verde
  • 1 g drojdie inactivă
  • 4  lipii (tortilla) de grâu integral (mici)
  • 1 avocado (zdrobit)
  • 2 frunze de salată Romana (tocate)
  • 1 fir ceapă verde (tocată)
  • fasole roșie & ardei roșu (opțional)

Mod de preparare:

 

  1. Fierbe quinoa.
  2. Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, adaugă tofu fărâmițat. Gătește-l, amestecând des, timp de 8-10 minute sau până când devine auriu. Transferă tofu pe o farfurie și pune-l deoparte.
  3. Odată ce quinoa este gătită, adaugă uleiul în tigaie, urmat de quinoa, pudra de chili, chimenul, oregano, pudra de usturoi și sarea. Amestecă, apoi adaugă o treime din salsa, lime-ul, drojdia inactivă și tofu rumenit.
  4. Întinde amestecul de quinoa și tofu într-un strat plat și uniform în tigaie și lasă-l să se rumenească timp de 3-4 minute înainte de a amesteca și a aplatiza din nou până când quinoa este ușor crocantă. 
  5. Transferă amestecul de quinoa într-un vas și lasă deoparte.
  6. Încălzește lipiile într-o tigaie la foc mic-mediu, întorcându-le din când în când, până se înmoaie.
  7. Pentru a asambla tacos, așază pasta de avocado, restul de salsa, quinoa, tofu pe o tortilla caldă, urmată de salata verde și ceapa verde. 

Poftă bună!

Observatii:

  • Se poate păstra la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile, cu mențiunea ca avocado să fie pus înainte de servire, la fel și asamblarea tacos-ului, tot înainte de servire.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Quinoa Tofu Tacos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Supă de cartofi și mazăre
Articolul următor Clătite de ovăz
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.