Pastele vegetale, perfecte pentru wrap si sandwich

Timp citire:

 

Cine a inventat pastele vegetale tartinabile – cunoscute și drept pateuri – bine a făcut. Pastele vegetale sunt foarte gustoase, au proprietăţi benefice pentru sănătate, sunt uşor de combinat şi de consumat la orice masă, în orice moment al zilei. Atunci când foamea bate răbdarea, poţi să consumi paste vegetale simple, pe pâine, cu ceva lângă (brânză tofu, măsline, verdeţuri sau legume proaspete). Sau, dacă timpul nu te presează, le poţi folosi în preparate ușor prelucrate. Cu alte cuvinte, dacă le ai în cămară sau în frigider, eşti salvat, că poţi face rapid fel de fel de combinaţii – idei doar să ai, iar dacă nu ai, îți dăm noi :).

Chef Daniela Dan, specializată în bucătăria vegană și vegetariană, ne dă două idei de reţete care integrează pateurile vegetale tartinabile Sano Vita. Tot ce rămâne de făcut e să îți alegi varianta preferată (linte roşie: clasic, ardei roşu sau ardei picant sau bob – cu roşii şi ceapă, cu ardei şi tarhon), să treci la treabă și apoi să te bucuri de gust.

RETEŢA 1: WRAP VEGETARIAN

wrap cu ardei, rosii si pateuri vegetale tartinabile

TIMP DE PREPARARE   20 minute

PORȚII   1

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru wrap vegetarian cu pateuri vegetale

  • 1 lipie libaneză
  • ½ pateu Sano Vita la alegere (simplă sugestie: merge de minune pateul cu linte roşie şi ardei picant)
  • O mână de salată verde şi rucola
  • 2 linguri rosii tocate cuburi medii
  • 3 felii ardei verde
  • 2 linguri varză roşie
  • Jumătate avocado copt
  • ½ lingură suc lamaie
  • 2 şnitele de soia (idee de reţetă de sniţele crocante)
  • 1 lingură de busuioc uscat
  • 1 lingură de amestec de legume cu sare
  • ½ linguriţă usturoi granulat
  • 1 ½ lingură de smântână vegetală[ (sau de caju – găseşti aici reţetă)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Pateu din linte roșie cu ardei picant

PATEU DIN LINTE ROSIE CU ARDEI PICANT 100G

Amestec de legume

AMESTEC DE LEGUME 125G

  Mod de preparare wrap vegetarian

  • Şniţelul de soia se fierbe în apă cu busuioc şi amestecul de legume, pentru 15-20 minute.
  • Se scurge de apă, presând şniţelul între mâini. Se presară peste el usturoi granulat.
  • În timp ce fierbe șnițelul, se spală bine toate ingredientele, apoi se taie.
  • Se unge lipia cu pasta Sano Vita, urmată de salată verde, rosii, ardei, varză, smântână vegetală, avocado, şnitelul de soia şi sucul de lamaie.
  • Se împătureşte cu grijă şi se serveşte imediat.
  • REŢETA 2 – SANDWICH CU PATEURI VEGETALE

Sandwich cu salata, rosii si pateuri vegetale tartinabile

TIMP DE PREPARARE   15 minute

PORȚII   2-3

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru sandwich vegetal

  • 6 felii de pâine integrală
  • 1 pateu linte roșie cu ardei Sano Vita
  • 1 roșie, tăiată felii
  • 1 ardei kapia
  • ½ ardei verde
  • 1 castravete
  • ½ cană varză roșie, tăiată fâșii subțiri
  • ½ cană morcov, tăiat felii subțiri
  • 1-2 bucăți tofu marinat (rețetă aici)
  • ½ cană spanac proaspăt

  Mod de preparare sandwich vegetal

  • Legumele se spală, se șterg și se taie după preferință.
  • Pâinea se unge cu pateu de linte cu ardei, urmând să punem spanac , ardei verde și roșu, bucăți de morcov, varză, roșie, castravete și tofu marinat.
  • Se consumă imediat. Poftă bună!

  Știai că?

  • Pastele tartinabile Sano Vita sunt bogate în proteine de calitate, vitamine din complexul B şi fibre vegetale. Au fost realizate în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind supuse rigorilor şi standardelor de calitate ştiinţifice.
  • Ingredientele atent selecţionate contribuie la prevenirea problemelor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare şi obezitatea.
  • Bobul (sau Vicia faba) este o leguminoasă aproape uitată în România. Proprietățile nutriționale o califică însă pe podiumul alimentelor de origine vegetală bogate în proteine (20-40%), carbohidrați (51%-68%), acid folic, vitamina B3, fibre alimentare, minerale.
  • Întreaga gamă de paste tarinabile a primit medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2017.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt” sau de...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Articole din aceeasi categorie

Trei obiceiuri pe care să le deprinzi în bucătărie anul acesta

  Foarte mulți dintre noi văd noul an ca pe un nou început. O nouă ocazie de a o „lua de la capăt”...

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...