Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Timp citire:

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales când avem ocazia să adăugăm fructe uscate și confiate! De asemenea, tofu este un aliment foarte versatil, de aceea îl poți adăuga în multe mâncăruri și dulciuri. Chef Daniela Dan ne-a pregătit o rețetă ideală pentru tine și cei dragi!

TIMP PREPARARE   2 ore

PORTII   8 -10

TIP RETETA Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente      

Maia:

 

Aluat:

  • 550 g făină (cu proteină peste 10%)
  • 300 ml băutură din ovăz Bio (sau alt tip de lapte vegetal)
  • ¾ linguriță rasă de curcuma (pentru culoare)
  • 100 gr zahăr brut
  • ¼  linguriță sare
  • Esență de vanilie
  • 130 ml ulei de floarea-soarelui

 

Umplutură:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Băutură din Ovăz

Mod de preparare:

  • Unge un bol mai mare cu puțin ulei și lasă-l deoparte.
  • Se pun la hidratat, în apă fierbinte Fruit Show și Tropical Mix pentru aproximativ 20 de minute.
  • Pentru a pregăti maiaua, într-un bol pui făina, drojdia mărunțită sau uscată, zahărul și la final adăugăm băutura de ovăz, călduță, amestecând bine până se încorporează toate ingredientele. Lasă deoparte bolul acoperit cu folie stretch/prosop de bucătărie, pentru 20 minute, până își va dubla volumul.
  • Pentru prepararea aluatului, cerne făina într-un bol mai mare, după care adaugă laptele călduț, zahărul, sarea, curcuma, esența de vanilie și amestecă totul foarte bine. Adaugă maiaua frământând bine, apoi pune uleiul puțin câte puțin, frământând continuu. Continuă frământarea până vei obține un aluat elastic.
  • Pune aluatul în bolul uns cu ulei, acoperit cu folie stretch/prosop de bucătărie și lasă la crescut pentru 1 oră (până își va dubla volumul).
  • Până aluatul va fi gata crescut, pregătește umplutura. Într-un robot de bucătărie mai puternic, adaugă toate ingredientele și amestecă până compoziția este bine mărunțită, cremoasă iar mixul de fructe este bine încorporat.
  • Unge o tavă pătrată (cu diametrul de 30 cm) cu ulei și las-o deoparte.
  • Când volumul aluatului s-a dublat, pe masa de lucru pune făină și întinde o foaie dreptunghiulară groasă de aprox 0,5 cm cu lungimea de aprox 36-40 cm și lățimea de 30.
  • Întinde uniform umplutura, rulează cu grijă foaia (ATENȚIE: umplutura se va deplasa ușor la rulat) și apoi taie rulouri de 2,5 -3 cm (folosește un cuțit foarte bine ascuțit).
  • Transferă cu grijă rulourile în tava unsă cu ulei.
  • Introdu tava în cuptorul preîncălzit în prealabil, la 180 grade, pe treapta din mijloc, cu program încălzire sus–jos sau la 160 grade cu program cu ventilație, până când se rumenesc frumos aproximativ 40-50 minute.
  • Se scot din cuptor, se lasă la răcit și se pot servi cu Înghețată de caju și cocos.

Știai că?

  • Tofu este un aliment format din lapte de soia condensat care este presat în cubulețe albe solide, într-un proces destul de similar cu brânzeturile.
  • Tofu reprezintă o sursă foarte importantă de proteine. Adăugat în diverse rețete, este hrănitor și oferă proprietățile de care ai nevoie pentru a fi zi de zi mai bine.
  • Tofu a fost fabricat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 2000 de ani în China în timpul dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d.Hr.). Cea mai veche dovadă a fabricării de tofu este o pictură murală care arată producția de tofu care a fost datată între 25-220 d.Hr.
  • Băutura vegetală din ovăz, deși nu are zahăr adăugat, este delicioasă și ușoară și poate fi folosită deasemenea în multe alte preparate culinare ca smoothie, înghețată sau prăjituri.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...