Smoothie cu banană și unt de arahide

Timp citire:

 

Un smoothie poate fi perfect pentru zilele în care vrei un mic dejun rapid și delicios sau pentru momentele în care ai nevoie de mai multă energie. Bananele, untul de arahide, pudra de roșcove și laptele de soia te ajută să scapi de pofta „de ceva dulce” și sunt, în același timp, ingrediente benefice pentru sănătatea ta. Poți adăuga și gheață, dacă simți nevoia să te răcorești!

 

TIMP DE PREPARARE   5 minute

PORȚII  2

TIP REȚETĂ   Smoothie

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Pudra de Roșcove

PUDRA DE ROSCOVE 150G smoothie

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare:

  • Adaugă într-un blender bananele decojite, untul de arahide, gheața, pudra de roșcove și laptele de soia.
  • Se mixează la viteză mare până când va avea o consistență groasă, ca un milkshake.
  • Se servește imediat.

  Știai că?

  • De sute de ani, culturile mediteraneene și orientale au servit băuturi din fructe sub formă de piure, similare smoothie-urilor de astăzi.
  • Istoria smoothie-ului este strâns legată de invenția blenderului și de noile tehnologii de refrigerare de la începutul secolului al XX-lea. Ceea ce a contribuit însă cu adevărat la popularizarea smoothie-ului a fost amploarea mișcării pro-viață sănătoasă din anii ’60 din Occident, mișcare caracterizată de vegetarianism.
  • Diferența dintre smoothie și milkshake este că milkshake-ul este o băutură pe bază de lactate, care se face în general prin combinația de înghețată și fructe. Pe de altă parte, smoothie-urile sunt în principal băuturi cu fructe amestecate, care au la bază ingrediente precum iaurt, lapte sau suc de fructe. Spre deosebire de milkshake, un smoothie poate fi, atunci când timpul îți lipsește, un înlocuitor pentru o masă mai frugală, fiind bogat în minerale și vitamine.
  • Cu toate că este delicios, smoothie este un preparat cu un indice glicemic crescut, așa că se recomandă a se consuma alături de cereale integrale, pentru a dispune de energie o perioadă mai îndelungată.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Poți fi zi de zi mai fericit cu legume, fructe și sport, potrivit unui amplu studiu

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitățile Kent și Reading din Marea Britanie arată că nivelul de fericire al unui individ poate fi...

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale. Te invităm...

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din timp gândindu-se...

Articole din aceeasi categorie

Poți fi zi de zi mai fericit cu legume, fructe și sport, potrivit unui amplu studiu

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitățile Kent și Reading din Marea Britanie arată că nivelul de fericire al unui individ...

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale....

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din...