Acasă Rețete Băuturi Smoothie cu căpșuni și quinoa

Smoothie cu căpșuni și quinoa

0
Smoothie cu căpșuni și quinoa

Smoothie-ul este, prin definiție, un energizant versatil și hrănitor. Poate fi alegerea cea mai potrivită pentru un start de zi în forță sau un boost de energie, alegând pentru compoziția sa – bineînțeles – ingrediente bogate în nutrienți. Iar pentru că în perioada aceasta este foarte important să te hidratezi cât mai mult și să consumi fructe și legume bogate în vitamine, ți-am pregătit o rețetă de smoothie cu quinoa și căpșuni – o combinație pe cât de gustoasă, pe-atât de sănătoasă.

TIMP DE PREPARARE   5 minute 

PORȚII  2

TIP REȚETĂ Băuturi

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

    • ½ cană quinoa simplă fiartă
    • 1 cană căpșuni/zmeură (de preferință proaspete)
    • 1 cană băutură de migdale (sau orice altă băutură vegetală preferați)
    • ½ până la 1 cană cuburi de gheață sau apă rece
    • 1-2 linguri de zahăr brun (dacă este necesar)
    • Un praf de sare de mare

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti smoothie-ul, pune totul într-un robot de bucătărie și amestecă ingredientele până când compoziția este foarte omogenă. Dacă vei utiliza căpșuni congelate, poate fi necesar să adaugi puțin mai mult lichid.

*Notă: În funcție de dulceața căpșunilor, poate dorești să adaugi 1 sau 2 linguri de zahăr brun sau 2-4 curmale.

Această rețetă nu va avea o textură atât de bună dacă folosești un blender obișnuit. Este necesar un robot de mare putere pentru a crea o textură netedă și cremoasă.

Știai că?

  • Există cercetări care au arătat faptul că un consum moderat de căpșuni este de ajutor pentru cei care suferă de diabet, datorită conținutului de polifenoli care contribuie la echilibrarea zahărului din sânge.
  • Căpșunile au propriul lor muzeu în Belgia, unde doritorii pot cumpăra diverse bunătățuri făcute din căpșuni, de la gem până la bere.
  • Quinoa este mai bogată în fibre decât majoritatea cerealelor și nu conține gluten, cee ace o face alegerea perfecta pentru cei cu intoleranță la gluten.
  • Este recomandabil ca boabele de quinoa să fie clătite foarte bine cu apă înainte să fie gătite, deorece acest proces îndepărtează gustul ușor amărui al boabelor.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smoothie cu capsuni si quinoa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Cele mai bune rețete de pâine de casă
Articolul următor Totul despre inulina: surse naturale, suplimente alimentare si beneficii
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.