Smoothie de portocale și ovăz

Începem prin a spune că această băutură cremoasă și aromată cu portocale și ovăz este – nici mai mult, nici mai puțin – porția ta de sănătate la pahar. Portocalele – cum bine cunoaștem – sunt o sursă excelentă de vitamina C, iar ovăzul, datorită conținutului bogat în proteine, grăsimi nesaturate și vitamina B, reprezintă alegerea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun gustos și hrănitor. Aceastea fiind spuse, nu îți rămâne decât să combini aceste două ingrediente și să te bucuri de un smoothie plin de energie!
TIMP DE PREPARARE 5 minute
PORȚII 2
TIP REȚETĂ Băutură
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
-
- ½ cană de fulgi ovăz integral, fiert în prealabil și răcit
- 1 cană suc proaspăt de portocale
- 1/2 cană apă
- 1/4 până la ½ portocală proaspătă (cu coajă), tăiată în felii**
- 1-2 linguri de zahăr, dacă este nevoie
- ½ până la o cană cuburi de gheață
- Un praf de sare de mare
- Scorțișoară măcinată pentru garnitură
Mod de preparare:
- Pentru a pregăti smoothie-ul, pune totul într-un blender de mare putere* și amestecă până la omogenizare.
- Ornează cu scorțișoară proaspătă, dacă dorești.
*Notă: Această rețetă folosește portocala cu coajă, de aceea cel mai bine este să cumperi portocale organice, dacă poți. De asemenea, spală bine portocala înainte de a o tăia. Coaja adaugă un plus incredibil de aromă care este echilibrată de ovăz.
Știai că?
- Ovăzul contribuie la reducerea senzației de foame, astfel că te vei avea o senzație de sațietate după ce mănânci un bol de ovăz cu lapte.
- Portocalele au fost cultivate prima dată în China, în jurul anului 2500 î.e.n..
- Ovăzul, datorită conținutului bogat de antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la prevenirea apariției bolilor de inimă.
