Supă cremă de legume și ciuperci cu quinoa

TIMP PREPARARE 45 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
1 litru de apă
1 ardei gras
1 ceapă roșie
2 cartofi
8 ciuperci
1 păstârnac
1 frunză de dafin
1 linguriță sare celtică
piper cayenne (după preferințe)
2 căței de usturoi
4 linguri quinoa albă
1 lingură semințe de cânepă
Mod de preparare:
Spală quinoa și las-o la hidratat, până când fierbe apa, apoi pune-o la fiert cu puțină sare până la gătire.
După ce s-a gătit, o strecori și o lași deoparte.
Într-o cratiță pune apa la fiert cu sare și dafin.
Când aceasta dă în clocot, adaugă treptat: ardeiul, ceapa, păstârnacul, ciupercile, cartofii.
Când acestea s-au gătit, oprește focul, adaugă usturoiul și mixează cu ajutorul unui mixer vertical.
Servește cu quinoa fiartă, semințe de cânepă pentru extra textură și proteină, alături de 1 linguriță de ulei de măsline și pătrunjel.





Stiinta spunea ca sarea se adauga la sfarsitul gatirii pt ca ,printre altele, distruge vitaminele si mancarea ” inghite” mai multa sare decat e necesar…
Acum care este ideea cu sarea pusa mereu la inceput..? Pe ce baza si care ar fi scopul…? Stiu insa ca mancarea iese mai gustoasa…
Numai bine,
Bună! Mulțumim pentru comentariu. 🙂
Sarea în sine nu are un efect puternic de distrugere a vitaminelor. Ea poate influența indirect acest proces, accelerând extragerea vitaminelor în apă în timpul fierberii.
Percepția de sărat depinde de distribuția sării, nu de când este adăugată.
Dacă adaugi sarea la început, ea se dizolvă uniform, iar aroma se dezvoltă mai bine. Dacă o adaugi la final, gustul poate fi mai puternic pe suprafața alimentelor, dar nu înseamnă că e mai multă sare per total.
Așadar, sarea nu trebuie evitată la începutul gătitului. Depinde doar de tipul de preparat și de preferințele tale.
Zi cu soare,
Sabina