Acasă 21 de zile cu SanoVita Supă cremă de legume și ciuperci cu quinoa

Supă cremă de legume și ciuperci cu quinoa

2
Supă cremă de legume și ciuperci cu quinoa

TIMP PREPARARE  45 min  

PORTII 2

TIP RETETA   Prânz/Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA


Ingrediente:

1 litru de apă

1 ardei gras

1 ceapă roșie

2 cartofi

8 ciuperci

1 păstârnac

1 frunză de dafin

1 linguriță sare celtică

piper cayenne (după preferințe)

2 căței de usturoi

4 linguri quinoa albă

1 lingură semințe de cânepă

Mod de preparare:

Spală quinoa și las-o la hidratat, până când fierbe apa, apoi pune-o la fiert cu puțină sare până la gătire. 

După ce s-a gătit, o strecori și o lași deoparte. 

Într-o cratiță pune apa la fiert cu sare și dafin.

Când aceasta dă în clocot, adaugă treptat: ardeiul, ceapa, păstârnacul, ciupercile, cartofii.

Când acestea s-au gătit, oprește focul, adaugă usturoiul și mixează cu ajutorul unui mixer vertical.

Servește cu quinoa fiartă, semințe de cânepă pentru extra textură și proteină, alături de 1 linguriță de ulei de măsline și pătrunjel.

Sumar
Denumire Reteta
Supă cremă de legume și ciuperci cu quinoa
Autor
Publicat la
Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Articolul precedent Sandviș cu pastă de linte și ciuperci King Oyster
Articolul următor Salată de linte cu mere
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

2 COMENTARII

  1. Stiinta spunea ca sarea se adauga la sfarsitul gatirii pt ca ,printre altele, distruge vitaminele si mancarea ” inghite” mai multa sare decat e necesar…
    Acum care este ideea cu sarea pusa mereu la inceput..? Pe ce baza si care ar fi scopul…? Stiu insa ca mancarea iese mai gustoasa…
    Numai bine,

    • Bună! Mulțumim pentru comentariu. 🙂

      Sarea în sine nu are un efect puternic de distrugere a vitaminelor. Ea poate influența indirect acest proces, accelerând extragerea vitaminelor în apă în timpul fierberii.
      Percepția de sărat depinde de distribuția sării, nu de când este adăugată.
      Dacă adaugi sarea la început, ea se dizolvă uniform, iar aroma se dezvoltă mai bine. Dacă o adaugi la final, gustul poate fi mai puternic pe suprafața alimentelor, dar nu înseamnă că e mai multă sare per total.

      Așadar, sarea nu trebuie evitată la începutul gătitului. Depinde doar de tipul de preparat și de preferințele tale.

      Zi cu soare,
      Sabina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.