Supă de ciuperci cu orzo
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
[Printfriendly]
Ingrediente:
- 5 ml ulei de măsline extravirgin
- 8 ciuperci albe (tăiate felii)
- 1/2 ceapă galbenă (medie, tăiată în cubulețe)
- 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 2 g de nucșoară (măcinată)
- Sare de mare și piper negru (după gust)
- 75 grame orzo (tip de paste în forma unui bob de orez puțin mai mare)
- 700 ml supă de legume
- 80 de grame de mazăre congelată
- 240 ml băutură vegetală de nucă de cocos la conservă
- 1 fir de ceapă verde (tăiată subțire)
Mod de preparare:
- Într-o oală, încălzește uleiul și sotează ciupercile timp de 3-4 minute sau până se înmoaie.
- Adaugă ceapa și soteaz-o pentru încă 2 minute, după care adaugă usturoiul, nucșoara, sarea și piperul.
- Amestecă și mai lasă-le la gătit pentru încă un minut.
- Adaugă orzo și supa de legume. La foc mic, lasă-le să fiarbă timp de 20 de minute.
- Adaugă mazărea și băutura vegetală de cocos. Lasă-le încă 10 minute sau până când totul este bine fiert.
- Poți să mai pui puțină apă dacă este necesar.
- După ce pui supa în castron, poți presăra ceapă verde pe deasupra.
Observatii:
- Păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile.
- Poți înlocui pastele orzo, cu cuș-cuș sau quinoa.
- Pentru mai multă aromă, adaugă și busuioc.
- Rețeta nu conține gluten.