Toast cu Avocado
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Daniel Pop – sau The Colors of Cooking ne recomandă această rețetă specială la micul dejun și ne îndeamnă să încercăm alimente vegane, plant-based în această provocare cu SanoVita.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 avocado
- ½ lămâie
- 1 ceapă verde
- 1 pachet de tofu natur
- Turmeric
- Sare, piper
- Ulei de măsline
- Sos piri piri sau chilli ( opțional)
- 2 felii de pâine
Mod de preparare:
- Începem prin a pregăti tofu. Tăiem ceapa verde și o punem în tigaie la călit, peste care adăugăm și tofu zdrobit și puțină apă.
- Adăugăm sarea, turmericul și lăsăm la fiert tofu, până scade toată apa.
- Dacă vrei să fie picant, poți adăuga sos piri piri sau chilli.
- Zdrobește avocado și amestecă-l cu puțin ulei de măsline, sare, piper și zeama de la o jumătate de lămâie.
- Coace pâinea și unge-o cu crema de avocado.
- Când a scăzut apa din tofu, punem cu ajutorul unei linguri, omleta din tofu peste pâinea cu avocado.
- Poți servi toast-ul cu valeriană sau cu alte verdețuri.