Tocăniță de linte și dovleac
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 45 minute
PORTII 4
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1,5 litri de supă de legume
- 1 ceapă galbenă (tocată)
- 4 căței de usturoi (tocat mărunt)
- 1 g cimbru uscat
- 6 g sare
- 1 g de piper negru
- 1 morcov (mediu, curățat de coajă și tocat)
- 1 cartof galben (mare, curățat de coajă și tăiat în cuburi mici)
- 420 g de dovleac (decojit și tăiat în cuburi mici)
- 200 g linte verde uscată
Mod de preparare:
- Adaugă un strop de supă de legume într-o oală mare împreună cu ceapa și usturoiul. Gătește la foc mediu timp de 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat, apoi pune cimbrul, sarea și piperul. Gătește pentru încă 1 minut.
- Adaugă morcovul, cartoful, dovleacul și lintea, amestecă bine, apoi supa rămasă și acoperă cu un capac și continuă să gătești timp de 20 de minute amestecând din când în când.
- Îndepărtează capacul și mai lasă pe foc pentru încă 10-15 minute, amestecând des, până când tocănița s-a îngroșat.
Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile sau se poate congela până la 3 luni.
- Dacă nu vrei să folosești dovleac, poți folosi cartof dulce. Iar dacă vrei să adaugi mai multe legume, îți recomandăm, țelină, ciuperci sau mazăre.