Tocăniță de linte și dovleac

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 45 minute
PORTII 4
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1,5 litri de supă de legume
- 1 ceapă galbenă (tocată)
- 4 căței de usturoi (tocat mărunt)
- 1 g cimbru uscat
- 6 g sare
- 1 g de piper negru
- 1 morcov (mediu, curățat de coajă și tocat)
- 1 cartof galben (mare, curățat de coajă și tăiat în cuburi mici)
- 420 g de dovleac (decojit și tăiat în cuburi mici)
- 200 g linte verde uscată
Mod de preparare:
- Adaugă un strop de supă de legume într-o oală mare împreună cu ceapa și usturoiul. Gătește la foc mediu timp de 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat, apoi pune cimbrul, sarea și piperul. Gătește pentru încă 1 minut.
- Adaugă morcovul, cartoful, dovleacul și lintea, amestecă bine, apoi supa rămasă și acoperă cu un capac și continuă să gătești timp de 20 de minute amestecând din când în când.
- Îndepărtează capacul și mai lasă pe foc pentru încă 10-15 minute, amestecând des, până când tocănița s-a îngroșat.
Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la patru zile sau se poate congela până la 3 luni.
- Dacă nu vrei să folosești dovleac, poți folosi cartof dulce. Iar dacă vrei să adaugi mai multe legume, îți recomandăm, țelină, ciuperci sau mazăre.

Bună dimineața!Sunt bucuroasa că vam descoperit felicitări pentru tot ce ne trimiteți pentru a mânca bun și sănătos.Sărbători binecuvântate!
Bună dimineața! Suntem foarte încântați că apreciați rețetele noastre!
Mulțumim! Sărbători cu bine.
Zi cu soare,
Sabina