Tofu & Linte Stir fry cu legume
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 3
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 15 ml ulei de susan
- 200 g tofu natur (tăiat în cuburi)
- 700 g amestec de legume congelate
- 300 g linte (clătită și scursă)
- 30 ml sos aminos de nucă de cocos
- 15 ml oțet de orez
- 2 g de praf de usturoi
- Sare și piper negru (după gust)
- 2 tulpini de ceapă verde (tocată)
- 9 g semințe de susan (prăjite)
Mod de preparare:
- Într-o tigaie mare sau wok, încălzește uleiul de susan la foc mediu-mare.
- Adaugă tofu și gătește-l până se rumenește pe toate părțile, aproximativ cinci minute.
- Adaugă amestecul de legume în tigaie și călește-le încă cinci minute sau până când devin fragede.
- Pune lintea și continuă să gătești încă un minut.
- Într-un bol mic, amestecă bine sosul aminos de nucă de cocos, oțetul de orez și pudra de usturoi, și condimentează cu sare și piper.
- Toarnă sosul peste preparat și amestecă. Adaugă și ceapa verde și semințele de susan.
Poftă bună!