Acasă 21 de zile cu SanoVita Tofu & Linte Stir fry cu legume

Tofu & Linte Stir fry cu legume

0
Tofu & Linte Stir fry cu legume

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   3

TIP RETETA   Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 15 ml ulei de susan
  • 200 g tofu natur (tăiat în cuburi)
  • 700 g amestec de legume congelate
  • 300 g linte (clătită și scursă)
  • 30 ml sos aminos de nucă de cocos
  • 15 ml oțet de orez
  • 2 g de praf de usturoi
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 2 tulpini de ceapă verde (tocată) 
  • 9 g semințe de susan (prăjite)

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie mare sau wok, încălzește uleiul de susan la foc mediu-mare.
  2. Adaugă tofu și gătește-l până se rumenește pe toate părțile, aproximativ cinci minute.
  3. Adaugă amestecul de legume în tigaie și călește-le încă cinci minute sau până când devin fragede. 
  4. Pune lintea și continuă să gătești încă un minut.
  5. Într-un bol mic, amestecă bine sosul aminos de nucă de cocos, oțetul de orez și pudra de usturoi, și condimentează cu sare și piper.
  6. Toarnă sosul peste preparat și amestecă. Adaugă și ceapa verde și semințele de susan.

Poftă bună!

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tofu & Linte Stir fry cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Bol cu ovăz cu scorțișoară și banane
Articolul următor Ovăz cu proteine și cacao
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.