Tofu Rancheros

0
Tofu Rancheros

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Mic dejun

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 30 ml apă 
  • 1/2 ceapă galbenă (tocată)
  • 1/2 ardei gras verde (tocat)
  • 1/2 ardei Jalapeno (fără semințe, tocat mărunt)
  • 1 roșie (medie, tăiată mărunt)
  • 2 g de sare
  • 170 g tofu (fărâmițat)
  • 5 g de drojdie inactivă
  • 2 g turmeric 
  • 4 frunze de salată Romana
  • 4 g coriandru (pentru garnitură)

Mod de preparare:

  1. Încălzește jumătate din apă într-o cratiță mare la foc mediu. 
  2. Adaugă ceapa, ardeiul verde și cel jalapeno. Sotează timp de 5 minute sau până când ceapa este translucidă.
  3. Adaugă roșiile și asezonează cu puțină sare. Gătește timp de 10 -15  minute sau până când amestecul se îngroașă. 
  4. Transferă într-un bol.
  5. Folosind aceeași tigaie, adaugă apa rămasă, tofu fărâmițat, drojdia inactivă, turmericul și restul de sare. Gătește câteva minute.
  6. Împarte tofu, salsa fresca și frunzele de salată romana pe farfurii. Ornează cu coriandru.

Observații:

  • Poți păstra la frigider într-un recipient ermetic până la șapte zile.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tofu Rancheros
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Salată de iarnă cu Kale
Articolul următor Porridge de iarnă
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.