Tofu Rancheros
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 30 ml apă
- 1/2 ceapă galbenă (tocată)
- 1/2 ardei gras verde (tocat)
- 1/2 ardei Jalapeno (fără semințe, tocat mărunt)
- 1 roșie (medie, tăiată mărunt)
- 2 g de sare
- 170 g tofu (fărâmițat)
- 5 g de drojdie inactivă
- 2 g turmeric
- 4 frunze de salată Romana
- 4 g coriandru (pentru garnitură)
Mod de preparare:
- Încălzește jumătate din apă într-o cratiță mare la foc mediu.
- Adaugă ceapa, ardeiul verde și cel jalapeno. Sotează timp de 5 minute sau până când ceapa este translucidă.
- Adaugă roșiile și asezonează cu puțină sare. Gătește timp de 10 -15 minute sau până când amestecul se îngroașă.
- Transferă într-un bol.
- Folosind aceeași tigaie, adaugă apa rămasă, tofu fărâmițat, drojdia inactivă, turmericul și restul de sare. Gătește câteva minute.
- Împarte tofu, salsa fresca și frunzele de salată romana pe farfurii. Ornează cu coriandru.
Observații:
- Poți păstra la frigider într-un recipient ermetic până la șapte zile.