Tofu Shakshuka

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Raluca Felea ca treiner în nutriție cu peste 25 de ani de experiență, recomandă acest preparat delicios, pentru ca tu să te bucuri de o rețetă vegană ce oferă nutrienți din abundență.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 200 g tofu natur
- 2 linguri de apă
- 1/2 ardei gras roșu (tocat)
- 1 linguriță de Paprika
- 1/2 linguriță de chimen
- 300 g roșii tăiate cubulețe (din conservă cu suc)
- 25 g pătrunjel (tocat fin)
- Sare și piper negru (după gust)
- 1/2 avocado (tăiat felii)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200ºC.
- Ia 3 sferturi din tofu și taie-l în bucăți egale. Restul de tofu se dă pe răzătoare. Pune tofu deoparte.
- Sotează ardeiul roșu într-o tigaie, la foc mediu, până când se înmoaie ușor, aproximativ 3-4 minute.
- Adaugă paprika, chimenul, roșiile tăiate cubulețe, 3 sferturi din pătrunjel, sare și piper.
- Pune deasupra feliile de tofu și acoperă cu un capac. Se lasă la fiert la foc mic timp de 10 minute.
- Îndepărtează capacul și transferă tigaia în cuptor. Coace timp de 10 minute sau până când tofu s-a rumenit ușor pe deasupra.
- Ornează cu tofu mărunțit, restul de pătrunjel și avocado.
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient etanș până la cinci zile.
- Pentru mai multe arome, poți folosi ulei sau supă de legume în loc de apă. Adaugă ceapă și/sau usturoi.
