Tofu Veggie Wrap
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 280 g tofu natur (tăiat în felii)
- 2 linguri de sos Tamari
- 2 lipii (tortilla)
- 60 g de baby spanac sau salată verde
- 1/2 castravete (tăiat julien)
- 1/2 morcov (tăiat julien)
- 1 ceapă roșie mică (tăiată julien)
Mod de preparare:
- Marinează feliile de tofu în sosul tamari timp de 15 minute;
- Încălzește o tigaie la foc mediu și adaugă tofu;
- Gătește-l timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine crocant și se rumenește uniform, apoi pune-l deoparte;
- Pune lipiile pe o farfurie, iar peste fiecare pune spanacul, castravetele, morcovul, ceapa și tofu marinat, și împăturește-le bine;
Observatii:
- Cel mai bine le mănânci proaspete, pe loc. Însă, ca să nu arunci mâncarea, se păstrează bine și la frigider într-un recipient etanș până la trei zile.
- Opțional, mai poți adăuga semințe de susan, avocado, ciuperci, ardei gras sau orice legume preferi.
- Preferabil să folosești lipii (tortilla) din grâu integral.